Appelgranola met noten en veenbessen
Zelf granola maken is heel makkelijk en handig. Het grootste nadeel is dat het wel heel moeilijk wordt om niet de hele tijd te snoepen. Deze heerlijke appelgranola is gezoet met appelmoes, waardoor je je net iets minder schuldig mag voelen bij deze guilty pleasure.
Appelgranola met noten en veenbessen
Deze granola is heel lekker om zo uit de doos te snoepen. Of eet het op de traditionele manier met plantaardige melk of yoghurt. Ook lekker met stukjes banaan erbij.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 0
Ingrediënten
- 3 cups havermout
- ½ cup amandelen, gehakt
- ½ cup hazelnoten, gehakt
- ½ cup zonnebloempitten
- 2 el lijnzaad
- 2 tl kaneel
- 1 tl speculooskruiden
- 1 cup appelmoes, ongezoet
- 1 el agavesiroop, of kokosbloemsuiker (naar wens)
- 1 à 2 el water
- 125 g gedroogde veenbessen
Bereiding
- Meng alle ingrediënten, buiten de veenbessen, in een grote kom.
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Spreid de gemengde ingrediënten uit op met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet in de oven voor 30 minuten en roer om de 10 minuten.
- Laat afkoelen en doe de granola met de veenbessen in een luchtdichte doos.
- Klaar!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
super lekker maar even moeilijk om te maken, ik heb ze geen keuken machientje en met de mixer zijn de dadels moeilijk te mixen door de kleverigheid.
tips om dit iets gemakkelijker klaar te maken?
Een grote kom met een houten lepel of spatel?
Dag Lydie, fijn dat je dit recept geprobeerd hebt! In het recept gebruiken we eigenlijk geen dadels. Je zou een vloeibare zoetstof kunnen gebruiken zoals appelmoes, agave of ahornsiroop zodat je niet hoeft te mixen. In sommige winkels kan je ook dadelstroop kopen als je toch liefst met dadels zoet.