,

Appelgranola met noten en veenbessen

Zelf granola maken is heel makkelijk en handig. Het grootste nadeel is dat het wel heel moeilijk wordt om niet de hele tijd te snoepen. Deze heerlijke appelgranola is gezoet met appelmoes, waardoor je je net iets minder schuldig mag voelen bij deze guilty pleasure.

 

veganistische granola met appel en veenbessen

Appelgranola met noten en veenbessen

Deze granola is heel lekker om zo uit de doos te snoepen. Of eet het op de traditionele manier met plantaardige melk of yoghurt. Ook lekker met stukjes banaan erbij.
Soort gerecht: Ontbijt
Voorbereiding: 5 minutes
Baktijd: 30 minutes
Totaal: 35 minutes

Ingrediënten

  • 3 cups havermout
  • ½ cup amandelen, gehakt
  • ½ cup hazelnoten, gehakt
  • ½ cup zonnebloempitten
  • 2 el lijnzaad
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculooskruiden
  • 1 cup appelmoes, ongezoet
  • 1 el agavesiroop, of kokosbloemsuiker (naar wens)
  • 1 à 2 el water
  • 125 g gedroogde veenbessen

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten, buiten de veenbessen, in een grote kom.
  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Spreid de gemengde ingrediënten uit op met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet in de oven voor 30 minuten en roer om de 10 minuten.
  • Laat afkoelen en doe de granola met de veenbessen in een luchtdichte doos.
  • Klaar!

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *