Smeuïge brownies met zoete aardappel
Gezonde heerlijk smeuïge brownies zonder suiker waar je niet van af kan blijven. Het klinkt te goed om waar te zijn, maar dit recept doet het! Deze brownies met zoete aardappel zijn een handige truc om wat groenten binnen te smokkelen in gebak.
Brownies van zoete aardappel
Heerlijke vegan brownies met zoete aardappel zijn een uitstekende manier om groenten binnen te smokkelen in dessert. Dit recept is gluten- en suikervrij.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Snack
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen, gemiddelde grootte
- 3 bananen, overrijp
- vanille extract, naar smaak
- 1 cup bloem, glutenvrij
- 1 cup cacaopoeder
- 1 cup chocolade
- stevia of andere zoetstof, optioneel
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en kook ze tot ze superzacht zijn.
- Plet de bananen, meng met de zoete aardappel en schenk het mengsel in een grote kom.
- Voeg alle andere ingrediënten toe en meng goed tot een dik en glad deeg mengsel, voeg vervolgens de chocoladedruppels toe.
- Giet het beslag uit in een grote, relatief ondiepe bakvorm.
- Bak de brownies op 200°C gedurende ongeveer 40 minuten.
- Laat ze volledig afkoelen alvorens ze aan te snijden.
- Smakelijk!
Extra informatie
Tip: Deze brownies kunnen gemaakt worden in allerlei verschillende smaakvariaties, door bijvoorbeeld verse frambozen toe te voegen. Enkele dagen in de koelkast te bewaren.
Recept en foto’s van Noot / Erlinde Cornelis
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!