Vegan barbecue: kebab van portobello met Ras El Hanout

Deze royale kebab wordt gegarandeerd het pronkstuk van de barbecue. Heerlijk met alles wat je normaal bij shoarma of kebab zou serveren zoals knoflooksaus, (pita)broodjes, couscous, …

plantaardige kebab
plantaardige kebab
5 from 1 vote

Vegan barbecue: kebab van portobello met Ras El Hanout

 Portobello’s zijn smaakvolle champignons met een verrassend veelzijdig kantje. In dit vegan recept vormen ze de perfecte basis voor een kruidige kebab. Laat dat zonnetje maar komen!
Soort gerecht: Bijgerecht
Voorbereiding: 5 minutes
Bereidingstijd: 30 minutes
Intrekken: 1 hour
Totaal: 1 hour 35 minutes
Porties: 6 personen

Materiaal

  • Lange stevige spiesen

Ingrediënten

  • 8 portobello's
  • 4 el ras-el-hanoutrub, zie recept
  • 4 el olijfolie, ongeveer, om mee te bestrijken

Ras-el-hanoutrub

  • 3 el ras el hanout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el echte bruine basterdsuiker, of oerzoet
  • 2 el zout
  • Meng alle ingrediënten en bewaar in een afsluitbare pot.

Bereiding

  • Bestrooi de portobello’s met de rub, sprenkel er olijfolie over, verdeel alles goed en masseer het rondom in de paddenstoelen. Laat minstens 1 uur staan, maar langer mag ook, zelfs een hele nacht.
  • Rijg de portobello’s aan een spies. Voor extra stabiliteit kun je meerdere spiesen gebruiken.
  • Steek de BBQ aan en creëer een matig hete tot hete zone (zodat de paddenstoelen niet meteen zwartblakeren) plus een indirecte zone.
  • Bestrijk de kebab royaal met olijfolie. Leg de spies boven de directe zone en gril hem aan alle kanten tot hij er mooi geroosterd uitziet. Verschuif de spies naar het indirecte gedeelte, sluit het deksel van de BBQ en laat hem nog 20-30 minuten met gesloten deksel verder garen.
  • Snijd met een scherp mes plakjes van de spies af, zoals ze dat ook doen bij een kebab, en serveer ze op jouw favoriete manier. Je kunt de aangesneden kant eventueel steeds weer boven de directe zone op de BBQ leggen voor extra smaak en textuur.

Extra informatie

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: