Ovenschotel met vegan fetakaas

Een ovenschotel met vegan fetakaas, een gerecht dat past op elke dag van de week. Je bent er niet lang aan bezig en terwijl de groenten in de oven staan, kan je al de tafel dekken. De vegan fetakaas zorgt voor een extra smaaksensatie in dit gerecht.

Gevulde-groenten
gevulde-groenten
5 from 1 vote

Ovenschotel met vegan fetakaas

Ontdek deze gezonde gevulde groenten met vegan fetakaas en couscous.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 15 minutes
Bereidingstijd: 40 minutes

Ingrediënten

  • 200 g Violife Greek White Block, verkruimeld
  • 200 g Violife Mozzarella, geraspt
  • 200 g couscous
  • 100 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 el gehakte basilicum
  • 1 rode paprika, (groot)
  • 1 gele paprika, (groot)
  • 3 portobellos, zonder steel
  • 3 courgettes, (rond)
  • 3 tomaten

Bereiding

  • Doe de couscous in een grote kom en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking of overgiet met 300 g kokend water en roer. Laat 10 minuten staan.
  • Zodra het water is opgenomen, prakt u de couscous met een vork en voegt u de olijven, zongedroogde tomaten en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Bereid ondertussen uw groenten voor door de bovenkanten te verwijderen en het binnenste met een lepel eruit te scheppen. Hetzelfde geldt voor de portobello’s: snijd de eventuele stelen eraf en lepel ze uit. Bewaar het sap van de tomaten en de binnenkant van de courgette, voeg ze toe aan het couscousmengsel.
  • Leg de leeggehaalde groenten met hun deksels op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Voeg ondertussen de helft van de geraspte Violife en de Violife Greek White toe aan het couscousmengsel en verkruimel het met uw handen. Roer om te combineren.
  • Als de groenten gaar zijn, haalt u ze uit de oven en bedekt u ze met het couscousmengsel. Voeg de resterende geraspte Violife toe en sluit af met de bovenkant van elke groente.
  • Terug in de oven voor nog eens 20 minuten. Geniet ervan!

Extra informatie

Recept en foto van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: