Tikka masalaburger met raita

Deze Indiase burger van zwarte bonen en portobello is fantastisch lekker en bovendien gemakkelijk om te maken! De combinatie met een frisse raita is overheerlijk. Serveer tussen naanbrood om in Indiase stijl te blijven!

vegan recept Indiase burger tikka masala met raita

vegan recept Indiase burger tikka masala met raita
5 from 1 vote

Tikka masalaburger met raita

Vegan burgers zelf maken is leuk om te doen en veel makkelijker dan je denkt! Met dit recept maak je een heerlijke Indiase tikka masalburger met zwarte bonen en portobello. Heerlijk met raita tussen een naanbroodje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indische keuken
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 burgers

Ingrediënten

  • 3 el arachideolie
  • 230 g portobello, grof gesneden
  • 1/2 + 1 1/2 tl zout
  • 130 g zwarte bonen, gekookt
  • 1 middelgrote rode ui, grof gesneden
  • 5 tenen knoflook
  • 1 tl verse gember, grof gesneden
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl korianderzaad, gemalen
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 4 flinke el broodkruim of panko
  • 3 el aquafaba, (uitgelekt vocht van kikkererwten)
  • 70 g kikkererwtenmeel

Vegan raita

  • 150 ml sojayoghurt
  • 140 g komkommer, geschild en in dunne plakjes geschaafd
  • 1 handje verse munt, fijngesneden

Om te serveren

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de portobello 2 minuten met 1⁄2 theelepel zout. Laat uitlekken in een zeef.
  • Maal de gebakken portobello in een keukenmachine grof met de zwarte bonen, ui, knoflook, gember, komijnzaad, koriander, kurkuma, garam masala, cayennepeper en 1 1⁄2 theelepel zout.
  • Doe in een kom. Voeg broodkruim of panko, aquafaba en het kikkererwtenmeel toe. Kneed met je handen tot een soepel ‘deeg’. Is het nog te nat, voeg je een klein beetje kikkererwtenmeel toe.
  • Vorm met natte handen 4 burgers van het deeg.
  • Maak de vegan raita door de sojayoghurt in een kommetje te mengen met de komkommer, munt en een snuf zout.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 8 minuten gaar. Keer regelmatig.
  • Serveer de burgers in knoflooknaan met de vegan raita.

Extra informatie

veganistisch kookboek Vegan East
Recept en foto's uit Vegan East van Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook. Lees onze recensie van Vegan East.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept