Tikka masalaburger met raita
Deze Indiase burger van zwarte bonen en portobello is fantastisch lekker en bovendien gemakkelijk om te maken! De combinatie met een frisse raita is overheerlijk. Serveer tussen naanbrood om in Indiase stijl te blijven!
Tikka masalaburger met raita
Vegan burgers zelf maken is leuk om te doen en veel makkelijker dan je denkt! Met dit recept maak je een heerlijke Indiase tikka masalburger met zwarte bonen en portobello. Heerlijk met raita tussen een naanbroodje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Indische keuken
Porties: 4 burgers
Ingrediënten
- 3 el arachideolie
- 230 g portobello, grof gesneden
- 1/2 + 1 1/2 tl zout
- 130 g zwarte bonen, gekookt
- 1 middelgrote rode ui, grof gesneden
- 5 tenen knoflook
- 1 tl verse gember, grof gesneden
- 1 tl komijnzaad, gemalen
- 1 tl korianderzaad, gemalen
- 1 tl kurkuma
- 2 tl garam masala
- 1/2 tl cayennepeper
- 4 flinke el broodkruim of panko
- 3 el aquafaba, (uitgelekt vocht van kikkererwten)
- 70 g kikkererwtenmeel
Vegan raita
- 150 ml sojayoghurt
- 140 g komkommer, geschild en in dunne plakjes geschaafd
- 1 handje verse munt, fijngesneden
Om te serveren
- 4 naanbroodjes, bestreken met knoflookolie
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de portobello 2 minuten met 1⁄2 theelepel zout. Laat uitlekken in een zeef.
- Maal de gebakken portobello in een keukenmachine grof met de zwarte bonen, ui, knoflook, gember, komijnzaad, koriander, kurkuma, garam masala, cayennepeper en 1 1⁄2 theelepel zout.
- Doe in een kom. Voeg broodkruim of panko, aquafaba en het kikkererwtenmeel toe. Kneed met je handen tot een soepel ‘deeg’. Is het nog te nat, voeg je een klein beetje kikkererwtenmeel toe.
- Vorm met natte handen 4 burgers van het deeg.
- Maak de vegan raita door de sojayoghurt in een kommetje te mengen met de komkommer, munt en een snuf zout.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 8 minuten gaar. Keer regelmatig.
- Serveer de burgers in knoflooknaan met de vegan raita.
Extra informatie
Recept en foto's uit Vegan East van Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook. Lees onze recensie van Vegan East.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!