Onion bhaji, Indische uienbeignets met dip van kokosyoghurt
Onion bhaji is een Indisch hapje of bijgerecht. Bhaji zijn krokante beignets van stukjes ui, kikkererwtenmeel en veel aromatische Indische specerijen. Ze zijn heerlijk met een frisse dip van kokosyoghurt, koriander en limoen. Ze zijn supereenvoudig om te maken en iedereen houdt van gefrituurde ui! Serveer ze als originele vegan snack op je volgende feestje.
Onion bhaji, Indische uienbeignets met dip van kokosyoghurt
Onion bhaji is een van onze favoriete bijgerechten uit de Indische keuken.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes, Snack, Voorgerecht
Porties: 20 stuks
Ingrediënten
Voor de onion bhaji
- 4 uien, in dunne plakjes
- 200 g kikkererwtenmeel
- 1 el garam masala
- 1 tl gemalen koriander
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 el verse gember, fijngehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 150 ml water
- 500 ml zonnebloemolie
- ¼ tl zwart zout, kala namak
Voor de yoghurtdip
- 150 ml kokosyoghurt
- Verse koriander, fijngehakt
- ½ limoen, sap en rasp
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- 1 teen knoflook, fijngehakt
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de onion bhaji - behalve het water, de zonnebloemolie en het zwarte zout - in een kom. Voeg dan het water toe en roer tot een dik beslag. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het beslag te dik is.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Schep zodra de olie heet is 5-6 eetlepels van het beslag in de pan, afhankelijk van de grootte. Frituur de bhaji’s aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en bestrooi met een klein beetje zwart zout. Ga net zolang door tot het beslag helemaal op is.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdip in een kom. Serveer de bhaji’s met de dip.
Extra informatie
Recept en foto uit Vegan Party Food van Jason Tjon Affo. Verkoopprijs €22,99 Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan