Penne ‘Carbonara’

Een klassieke penne carbonara maar met een Vivera twist. Probeer deze plantaardige spekjes eens in je pasta, je zal niet teleurgesteld zijn!

penne-carbonara
5 from 1 vote

Penne 'Carbonara’

Een klassieke penne carbonara met een veganistische twist van Vivera! In 20 minuten staat je bord op tafel! Smakelijk!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de prei in ringen. Was de preiringen in een vergiet.
  • Snipper de knoflook.
  • Bak de champignons in een ruime hapjespan met een scheutje olijfolie in drie batches goudbruin en gaar. Bak daarna de prei in 5 minuten zacht. Schep uit de pan. Bak de plantaardige spekjes met een scheutje olijfolie in 6 minuten op hoog vuur knapperig. Schep uit de pan.
  • Laat de boter smelten in de pan en voeg de knoflook toe. Voeg de bloem toe en gaar al omscheppend 3 minuten. Voeg een snuf zout toe en vervolgens de plantaardige melk. Draai het vuur laag en laat de saus al roerend indikken.
  • Voeg de pasta, champignons, prei en de helft van de spekjes toe en schep om.
  • Schep de pasta in borden en verdeel de rest van de spekjes erover. Breng op smaak met veel versgemalen peper.

Extra informatie

Recept van Vivera, partner bij Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: