Shakshouka met sweet tomato chili dumplings
Shakshouka als ontbijt? Natuurlijk! Als lunch? Sure! Of avondeten? Let’s go! Een eenvoudig en gigantisch lekker gerecht dat altijd smaakt. & dat met 5 ingrediënten, da’s kunnen. Een ‘go to’ recept dus voor de drukke momenten! Je maakt dit gerecht ook in 1 pan, dus ook van de afwas ben je snel af!
Shakshouka met sweet tomato chili dumplings
Shakshouka als ontbijt? Natuurlijk! Als lunch? Sure! Of avondeten? Let’s go! Een eenvoudig en gigantisch lekker gerecht dat altijd smaakt. & dat met 5 ingrediënten, da’s kunnen. Een ‘go to’ recept dus voor de drukke momenten! Je maakt dit gerecht ook in 1 pan, dus ook van de afwas ben je snel af!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
Snelle hap:
- 13 stuks Davai Sweet Tomato Chili Dumplings
- 1 blik tomatenstukjes
- 250 ml sojaroom
- 2 teentjes look
- 1 handje basilicum, verse
- peper
- zout
Wat meer tijd? Voeg toe:
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 blik kikkererwten
- Andere groenten in de frigo
Bereiding
- Bak de Sweet Tomato Chili dumplings in wat olie op de pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze hierna van het vuur en schep ze in een aparte kom.
- Giet het blik tomatenblokjes in dezelfde pan en laat even inkoken. Kruid af met peper, zout en de geperste look.
- Voeg de dumplings toe bij de tomatensaus en giet de room ook in de pan. Laat even sudderen.
- Werk af met grof gehakte verse basilicum.
- Enjoy!
Extra informatie
Recept en foto van Davai, partner van Try Vegan.
Meer info over de producten van Davai? Check zeker eens www.davaidumplings.com
Of @davaidumplings op Instagram
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan