Shakshouka met sweet tomato chili dumplings

Shakshouka als ontbijt? Natuurlijk! Als lunch? Sure! Of avondeten? Let’s go! Een eenvoudig en gigantisch lekker gerecht dat altijd smaakt. & dat met 5 ingrediënten, da’s kunnen. Een ‘go to’ recept dus voor de drukke momenten! Je maakt dit gerecht ook in 1 pan, dus ook van de afwas ben je snel af! 

plantaardige dumplings
plantaardige dumplings
3 from 3 votes

Shakshouka met sweet tomato chili dumplings

Shakshouka als ontbijt? Natuurlijk! Als lunch? Sure! Of avondeten? Let’s go! Een eenvoudig en gigantisch lekker gerecht dat altijd smaakt. & dat met 5 ingrediënten, da’s kunnen. Een ‘go to’ recept dus voor de drukke momenten! Je maakt dit gerecht ook in 1 pan, dus ook van de afwas ben je snel af!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 15 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Snelle hap:

Wat meer tijd? Voeg toe:

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • Andere groenten in de frigo

Bereiding

  • Bak de Sweet Tomato Chili dumplings in wat olie op de pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze hierna van het vuur en schep ze in een aparte kom.
  • Giet het blik tomatenblokjes in dezelfde pan en laat even inkoken. Kruid af met peper, zout en de geperste look.
  • Voeg de dumplings toe bij de tomatensaus en giet de room ook in de pan. Laat even sudderen.
  • Werk af met grof gehakte verse basilicum.
  • Enjoy!

Extra informatie

Recept en foto van Davai, partner van Try Vegan.
Meer info over de producten van Davai? Check zeker eens www.davaidumplings.com
Of @davaidumplings op Instagram
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: