Vegan Italiaans koken met Plant based Italian

Onze reisplannen moeten we momenteel nog even opbergen. Gelukkig kunnen we dankzij de geweldige Italiaanse keuken wel al wegdromen van wondermooie Zuiderse bestemmingen. Het boek plant based Italian van Luna Trapani is hierbij de ideale reisgids.

vegan Italiaans Luna Trapani

Het boek

De manier waarop het boek is ingedeeld, het lettertype en de volledige lay-out stralen meteen een Italiaanse vibe uit. Zo is het boek ingedeeld op basis van de verschillende menugangen antipasti, prima, seconde, contorni en dolci. Bovendien staat elke titel van het gerecht in het Italiaans. Je vindt er alle Italiaanse klassiekers terug zoals lasagne, pasta, ravioli en risotto. De bijhorende foto’s creëren een vakantiegevoel en geven meteen ook zin om de gerechten uit te proberen.

Luna Trapani

Luna Trapani  is een bezige onderneemster uit Antwerpen. Als kind hielp ze haar ouders al na schooltijd in de keuken van hun Italiaans restaurant. Later ging ze meteen zelf aan de slag met haar Italiaanse bar Spritz (zie ook onze Hotspotguide van Antwerpen). Ondertussen smeedt ze ook plannen om een vegan restaurant te openen. Je zou je haast afvragen waar Luna nog de tijd haalt om een kookboek te schrijven. Sterker nog, ondertussen werkt Luna zelfs al aan een opvolger!

De recepten

Vrijwilligster Jade testte enkele recepten uit en organiseerde een Italiaanse avond. Op die manier liet ze ook haar stiefvader met Italiaanse roots kennismaken met de plantaardige versie van de Italiaanse keuken. Jade maakte de ‘lentil ragu lasagne’, ‘truffle hummus’ en ‘risotto’ en scoorde daarmee bij alle gezinsleden.  Kortom, het is het ideale boek voor zowel vegans als niet-vegans die fan zijn van de Italiaanse keuken.

Wil jij ook een Italiaanse avond organiseren? We delen alvast drie heerlijke recepten uit het boek!

HUMMUS AL TARTUFO

veganistische hummus met truffelolie

FUNGHI ALLA KING

vegan recept paddenstoelen in sherryroomsaus

CARPACCIO DI ANANAS

veganistisch dessert ananascarpaccio met munt en basilicum
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *