Chili sin carne

Chili con carne? Dat doen wij gewoon zonder carne! Deze vegan chili sin carne is het ideale comfortfood.

recept vegan chili con carne

recept vegan chili con carne
5 from 5 votes

Vegan chili con carne

Het ultieme comfortfood!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Voorbereiding: 30 minutes
Bereidingstijd: 45 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • plantaardige olie, om te bakken, bv. kokosolie
  • 1 stengel prei, in fijne ringetjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1/2 spitskool, fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 verse groene jalapenopepers, fijngehakt (of 1 rode chilipeper)
  • 2 tl chipotlepasta, gedroogde en gerookte jalapeno
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 blaadjes laurier
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 glas water
  • 1 blik tomatenblokjes, (1 blik = 4 à 500g)
  • 750 g bonen, voorgekookt, rode, zwarte of witte naar keuze

Afwerking

  • tortillachips
  • opgelegde jalapeno
  • verse koriander
  • plantaardige yoghurt, kokos of soja
  • limoenpartjes

Bereiding

  • Stoof in wat olie de prei, rode ui, spitskool, paprika, knoflook en pepers aan tot ze glazig en half gaar zijn. Voeg alle kruiden toe en bak nog even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed. Voeg dan het water en de tomatenblokjes toe en laat nog een 40-tal minuten op een zacht vuur verder pruttelen.
  • Voeg na 30 minuten de afgespoelde bonen toe.
  • Serveer met corn nacho’s, opgelegde jalapeno, koriander en wat kokos- of sojayoghurt en een partje limoen.
    Smakelijk!

Extra informatie

 
vegan kookboek Plan Vegan Nathalie Meskens
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan