Chili sin carne
Chili con carne? Dat doen wij gewoon zonder carne! Deze vegan chili sin carne is het ideale comfortfood.
Vegan chili con carne
Het ultieme comfortfood!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Porties: 6 porties
Ingrediënten
- plantaardige olie, om te bakken, bv. kokosolie
- 1 stengel prei, in fijne ringetjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 spitskool, fijn gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2-3 verse groene jalapenopepers, fijngehakt (of 1 rode chilipeper)
- 2 tl chipotlepasta, gedroogde en gerookte jalapeno
- 1 el komijnzaad
- 1 el komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 2 kaneelstokjes
- 3 blaadjes laurier
- 40 g tomatenpuree
- 1 glas water
- 1 blik tomatenblokjes, (1 blik = 4 à 500g)
- 750 g bonen, voorgekookt, rode, zwarte of witte naar keuze
Afwerking
- tortillachips
- opgelegde jalapeno
- verse koriander
- plantaardige yoghurt, kokos of soja
- limoenpartjes
Bereiding
- Stoof in wat olie de prei, rode ui, spitskool, paprika, knoflook en pepers aan tot ze glazig en half gaar zijn. Voeg alle kruiden toe en bak nog even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed. Voeg dan het water en de tomatenblokjes toe en laat nog een 40-tal minuten op een zacht vuur verder pruttelen.
- Voeg na 30 minuten de afgespoelde bonen toe.
- Serveer met corn nacho’s, opgelegde jalapeno, koriander en wat kokos- of sojayoghurt en een partje limoen.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff & Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan