Vegan zalmfilet met groene groenten en aardappelrozetjes
De tijden waarin je als veganist de smaak van vis moest missen, zijn voorbij. Met de veganistische zalmfilet van Vivera flans je in een handomdraai een zalige vismaaltijd in elkaar. Heerlijk met boontjes en krokante vegan pommes duchesse.
Vegan zalmfilet met groene groenten en aardappelrozetjes
Een heerlijke recept voor alle fans van zalm, maar dan vegan.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 300 g pommes duchesse , vegan
- 150 g sperziebonen, schoongemaakt
- 150 g groene aspergetips, eindjes afgesneden
- ½ rode ui, fijngesnipperd
- 1 pakje Vivera zalm
- 1 citroen, in plakjes
- 1 handje peterselie , fijngehakt
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Bereid de pommes duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen en aspergetips samen in ruim gezouten water in 5 minuten gaar. Giet af en meng met wat citroensap en de rode ui.
- Bak de zalm in een scheut olijfolie aan beide kanten bruin en knapperig.
- Serveer de zalm op de boontjes en asperges met de pommes duchesse. Bestrooi met peper en zout en de peterselie. Geef er een plakje citroen bij.
Extra informatie
Recept van Vivera, partner bij Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan