Wok met noedels en krokante tofu in een heerlijk pindasausje
Wokgerechten behoren tot onze favoriete maaltijden omdat ze zo gemakkelijk zijn en snel op tafel staan. De heerlijke pindasatésaus geeft dit recept net iets extra’s. De tofu is heerlijk krokant gebakken en zorgt ervoor dat je flink wat plantaardige eiwitten binnenkrijgt. Paprika, courgette, broccoli en peultjes zorgen voor een vrolijke kleurenmix, maar je kan gerust andere groenten gebruiken. Als het heel snel moet gaan, kies dan een voorgesneden wokmix die je in zowat elke supermarkt kan vinden.
Wok met noedels en krokante tofu in een heerlijk pindasausje
Ingrediënten
Voor de krokante tofu
- 400 g tofu, stevig, in blokjes
- 1 el plantaardige olie
Voor de pindasaus
- 5 el pindakaas, met stukjes
- sap 1 limoen
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 el sojasaus
- 3 el sesamolie, geroosterd
- 1 tl ahornsiroop
- 4 el water
- 1 snufje chilivlokken
Voor de roerbakgroenten
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 el plantaardige olie
- 1 rode paprika
- 75 g broccoli
- 100 g peultjes, of sugarsnaps
- ½ courgette
- 300 g vegan woknoedels
Toppings
- pinda's, of cashewnoten, geroosterd
Bereiding
Zo maak je de krokante tofu
- Laat de tofu uitlekken en snijd hem in grote blokken.
- Verhit de olie in een grote wok of koekenpan.
- Bak de tofu in enkele minuten rondom bruin en krokant. Leg apart op een bord.
Zo maak je de pindasaus
- Doe alle ingrediënten in een potje en schud goed.
Zo maak je de roerbakgroenten
- Hak de ui grof en snijd de knoflook in plakjes.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
- Bak de ui 7-8 minuten in de pan, tot hij zacht en lichtbruin is. Voeg de knoflook toe.
- Snijd ondertussen de groenten grof en voeg ze toe.
- Roerbak alles 3-4 minuten, tot de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn.
- Voeg de noedels en pindasaus toe, roer goed door en bak alles nog een minuutje.
- Schep voorzichtig de krokante tofu erdoor.
- Strooi de geroosterde noten erover en serveer.