, ,

Vegan kippensoep

Kippensoep zonder kip? Makkelijker dan je denkt met de vegan kipstuckjes die je nu overal vindt. Deze soep is een heerlijke troost op koude winterdagen.

recept kippensoep met vegetarische kipstuckjes

Kippensoep met vegan kipstuckjes

Een heerlijk vullende soep met vegan kipstuckjes en kippenbouillon.
Soort gerecht: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Totaal: 30 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 1 pakje vegan kipstuckjes
  • ½ tl gedroogde basilicum
  • ½ tl gedroogde tijm, of een takje verse tijm
  • ½ tl gedroogde salie
  • flinke snuf peper en zout
  • 1 ui, in grote stukken
  • 2 wortels, in blokjes
  • 4 selderijstengels, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 l vegan kippenbouillon, bijvoorbeeld van BioToday, te koop bij Albert Heijn of gebruik vegan kippenkruiden als je dit niet vindt.
  • 100 g vermicelli
  • 3 takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote kom.
  • Doe de vegan kipstukjes erin en bak ze een minuut zodat ze een beetje bruin en krokant worden. Misschien bakt het een beetje aan, maar dat geeft niet, want als je straks de bouillon erbij doet, komt het weer los.
  • Voeg de basilicum, tijm, salie, peper en het zout toe en blijf goed roeren.
  • Voeg ook de ui toe en laat dit allemaal nog 5 minuten meebakken. Als het nodig is, kun je alvast een scheutje bouillon toevoegen, zodat het minder blijft plakken. Maar niet te veel, want de ui moet wel even goed kunnen bakken.
  • Doe de selderij, wortel en knoflook erbij en laat 2 minuutjes meebakken.
  • Voeg nu de rest van de bouillon en de vermicelli toe. Roer dit even goed door, doe de deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Net voordat je de soep gaat serveren, doe je de verse peterselie erbij en roer je alles nog eens goed door.
    Smakelijk!
    recept kippensoep zonder kip

Extra informatie

Kan je geen vegan kippenbouillon vinden? Gebruik dan gewoon groentebouillon. Het smaakt dan niet helemaal als echte kippensoep, maar het is nog steeds heel lekker! Of je kan ook kippenkruiden toevoegen, maar let erop dat de soep niet te zout wordt.
Foto en recept door Mint Green Mind
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *