Buddhabowl met lupeh en zoete aardappel met misodressing

Deze buddabowl is een echte smaakbom. Lupeh is een soort tempeh maar van gefermenteerde lupinebonen in plaats van soja. Je vindt het in sommige natuurwinkels.

 

recept vegan buddhabowl met kikkererwten, zoete aardappel en lupeh

recept vegan buddhabowl met kikkererwten, zoete aardappel en lupeh
5 from 1 vote

Buddhabowl met Lupeh en zoete aardappel

Deze kleurrijke buddhabowl zit bomvol smaken en kleuren!
Soort gerecht: Lunch
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 340 g lupeh, of tempeh
  • 200 g granen, bijvoorbeeld haver of spelt
  • 400 g zoete aardappel
  • 1 venkel
  • 150 g kikkererwten, gekookt
  • snuifje paprikapoeder
  • 10 radijzen
  • 200 g spinazie
  • 25 g kiemen, naar keuze
  • olijfolie
  • peper en zeezout

Dressing

  • 1 tl kurkuma
  • 4 tl witte miso
  • 2 el citroensap, (ongeveer 1 citroen)
  • 2 el water
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl tahini
  • 2 tl ahornsiroop , of ander zoetmiddel

Lupehmarinade

  • 100 ml plantaardige olie, met een neutrale smaak zoals maïs- of koolzaadolie
  • 1,5 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el zoete sojasaus, (ketjap)
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 snuifje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Snijd de lupeh in dunne schijfjes en laat een tiental minuten marineren.
  • Leg de gemarineerde lupehschijfjes op de bakplaat en bak een kwartiertje of langer tot wanneer ze krokant en goudbruin zijn.
  • Was ondertussen de zoete aardappel goed en snijd in dikke schijven van 1 cm. Snijd de venkel in repen of schijven, zoals je zelf het liefst hebt. Meng beide groenten met olijfolie, peper en zout en plaats ook in de oven tot wanneer ze allebei goudbruin gebakken zijn.
  • Spoel de kikkererwten en dep ze droog. Bak ze in een antikleefpan kort aan met wat paprikapoeder.
  • Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
  • Maak de kurkuma-citroendressing door alle ingrediënten goed te mengen met een garde en bij te kruiden naar smaak.
  • Vul 4 kommen met telkens een handvol spinazie, een kwart van de granen en de gebakken groenten. Werk af met de kikkererwten, scheutjes en radijsjes. Serveer met de kurkuma-citroendressing.
  • Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan