, ,

Pompoensoep

Word jij ook zo enthousiast wanneer de eerste pompoenen weer verschijnen? Dan moet je dit recept voor heerlijke pompoensoep zeker eens proberen! Flespompoen of butternut is een perfecte pompoensoort voor een heerlijke fluweelzachte soep. De kokosmelk maakt deze pompoensoep heerlijk romig terwijl de chilipeper voor wat extra pit zorgt.

veganistische pompoensoep met kokosroom en chili

Pompoensoep

Muskaatpompoenen zijn ook bekend onder de naam flespompoen of butternut. Butternut heeft een licht kruidige smaak en is heel geschikt voor ovenschotels of soepen. Gebruik een blender voor een fluweelzachte soep.
Soort gerecht: Lunch, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Totaal: 30 minutes
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 1 muskaatpompoen, middelgroot
  • 1 chilipeper
  • 1 blik tomaten, 400 g
  • 1 blik kokosmelk, 400 ml of 250 ml sojaroom
  • 1 rode ajuin, grote
  • 4 teentjes look
  • 2 tl currypoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • 3 el sojasaus, tamari of shoyu
  • water

Bereiding

  • Schil de pompoen, ajuin en look.
  • Snij de geschilde ingrediënten en de chilipeper in stukjes.
  • Doe alle ingrediënten in een kookpot en voeg ongeveer 400 ml water toe.
  • Breng dit aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
  • Mix alles met behulp van een blender of staafmixer, voeg extra water toe totdat de gewenste dikte wordt bereikt.
  • Serveer met wat gemalen zwarte peper en verse koriander.
  • Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto van Jana Broeckx
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *