Vegan tiramisu met rood fruit
Tiramisu blijft een van de populairste desserts en is heel gemakkelijk vegan te maken. Deze variant met rood fruit is supersimpel, snel klaar én overheerlijk! Je kan de tiramisu op voorhand klaarmaken en de hoeveelheden zijn gemakkelijk aan te passen voor een grote groep. Maar ook als je last minute een vegan dessert wil klaarmaken dat toch feestelijk oogt, komt dit recept goed van pas.
Vegan mascarpone vind je voorlopig enkel in speciaalzaken en vegan webshops. Om de textuur van mascarpone te krijgen, gebruiken we in dit recept fijngemalen cashewnoten en vegan slagroom.
Hemelse tiramisu met rood fruit
Ingrediënten
- 160 g cashewnoten , een paar uur in water geweekt en vervolgens afgegoten
- 250 g sojavanillepudding
- 1 el bruine rum
- 80 g poedersuiker
- 250 ml opklopbare sojaroom
- 500 g diepvriesframbozen, of andere rode vruchten, ontdooid
- 1 pakje vegan koekjes, “Digestive” koekjes zijn heel hard aanbevolen. Het feit dat ze volkoren zijn is, in tegenstelling van wat je zou verwachten, een absolute meerwaarde!
Bereiding
- Mix de cashewnoten in een blender héél goed fijn samen met de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum.
- Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng vervolgens de slagroom heel voorzichtig met het cashew-puddingmengsel. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de laagjes maakt.
- Laat de frambozen ontdooien op kamertemperatuur zodat je ze makkelijker kan mixen. Mix 500g diepvriesframbozen met 80g poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Als je wil kan je met een fijne zeef de pitjes er uitfilteren.
- Neem ten slotte een grote schaal of kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Als je de tiramisu in glaasjes serveert, kan je de koekjes verkruimelen zodat je ze beter over de volledige oppervlakte kan verdelen. Tip: Doe de koekjes in een ziplock zakje en rol erover met een deegrol of glazen fles. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders krijg je een te droog dessert. Smakelijk!
Ik vraag mij af of de tiramisu nog in de ijskast moet nadat je de lagen hebt gemaakt.
Hoi Nicole,
Terechte vraag! Je zet de tiramisu inderdaad best nog even in de koelkast voor je deze serveert. We voegen het toe aan het recept.