Vegan tiramisu met rood fruit

Deze heerlijke tiramisu met rode vruchten is ontzettend lekker en heel erg gemakkelijk om te maken. De rode vruchten geven dit dessert een feestelijke toets. Het is bovendien een ideaal dessert om te maken voor een grote groep.

veganistische tiramisu met rood fruit

vegan tiramisu met cashewnoten en frambozen
4.5 from 2 votes

Hemelse tiramisu met rood fruit

Ben je op zoek naar een veganistisch dessert dat heel gemakkelijk is en waar je toch mee kan uitpakken? Zoek niet verder! Deze vegan tiramisu ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook superlekker.
Soort gerecht: Dessert
Totaal: 20 minutes

Ingrediënten

  • 160 g cashewnoten , een paar uur in water geweekt en vervolgens afgegoten
  • 250 g sojavanillepudding
  • 1 el bruine rum
  • 80 g poedersuiker
  • 250 ml opklopbare sojaroom
  • 500 g diepvriesframbozen, of andere rode vruchten
  • 1 pakje vegan koekjes, “Digestive” koekjes zijn heel hard aanbevolen. Het feit dat ze volkoren zijn is, in tegenstelling van wat je zou verwachten, een absolute meerwaarde!

Bereiding

  • Mix de cashews in een blender héél goed fijn samen met de sojavanillepudding en een eetlepel bruine rum.
  • Klop 1 brikje sojaslagroom op tot je slagroom hebt. Meng vervolgens de slagroom heel voorzichtig met het cashew-puddingmengsel.
  • Laat de frambozen even rusten op kamertemperatuur zodat je ze makkelijker kan mixen. Mix 500g diepvriesframbozen met 80g poedersuiker met een staafmixer in een hoge beker tot een vloeibare saus. Als je wil kan je met een fijne zeef de pitjes er uitfilteren.
  • Neem ten slotte een grote schaal of kleinere glazen potjes en maak de tiramisu door laagjes witte en rode saus af te wisselen met een laag koekjes. Leg niet meer dan 1 laag koekjes per vingerdikke laag saus, anders krijg je een te droog dessert.
  • Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
2 replies
    • bevegan
      bevegan says:

      Hoi Nicole,

      Terechte vraag! Je zet de tiramisu inderdaad best nog even in de koelkast voor je deze serveert. We voegen het toe aan het recept.

      Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept