Deze vegan pizza’s wil je proberen op World Pizza Day

Happy World Pizza Day! De dag waarop we een van de meest geliefde gerechten wereldwijd in de kijker zetten. De een houdt het graag simpel, de ander kiest voor een veelvoud aan toppings. Wij kennen niemand die kan weerstaan aan een heerlijke pizza. Wist je dat pizza heel gemakkelijk vegan kan? Of je nu zelf een veganistische pizza wil maken of er liever een wil bestellen, met deze tips wordt jouw volgende pizza avond een succes.

vegan pizza met champignons

Zelf vegan pizza maken

Zelf een lekkere pizza maken is heel gemakkelijk. Het leuke is dat je je volledig kan kiezen waarmee je de pizza belegt of de pizza ook voor de helft met iets anders kan beleggen. 

De pizzabodem

In de supermarkt vind je kant-en-klare pizzabodems met of zonder tomatensaus. De meeste bodems zijn gewoon vegan. Wil je graag eens iets anders dan een traditionele pizza? Er bestaan ook pizzabodems met bloemkool of paprika. En moet het heel snel gaan? Dan kan je ook een tortilla wrap beleggen! 

De kaas

Hoewel pizza ook heel lekker is zonder kaas, beleggen heel wat mensen graag hun pizza met kaas. Bekijk zeker eens dit artikel over vegan kaas om inspiratie op te doen voor je pizza! 

Tip: Vegan kazen smelten niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je de kaas rechtstreeks op de tomatensaus strooit en dan pas je groenten en toppings zal deze beter smelten. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie voor extra smeuïgheid.

veganistische pizza met kaasvervanger

De toppings

Met pizzatoppings kan je enorm variëren. Volgende smaakbommetjes zijn heel erg lekker op de pizza:

  • Artisjokharten
  • Ajuinringen
  • Olijven
  • Gegrilde paprika
  • Champignons
  • Kappertjes
  • Vegan pesto
  • Zongedroogde tomaat
  • Stukjes vegan worst
  • Verse rucola (nadat de pizza gebakken is)

Ontdek onze heerlijke pizzarecepten

Pizza Margherita

veganistisch recept pizza met mozzarella
Waan jezelf in Italië met deze heerlijke vegan pizza.
Naar het recept

Snelle groentenpizza

veganistisch recept pizza met groenten en vegan kaas
Een heerlijke pizza met groenten en cashewkaas
Naar het recept

Vegan pizza in de supermarkt

In de diepvriezer van Lidl vind je af en toe een vegan pizza. Ook Colruyt heeft sinds kort twee vegan diepvriespizza’s in het assortiment. Verder verkopen sommige vegan shops en biowinkels veganistische pizza’s.

veganistische diepvriespizza

Vegan pizza bestellen

Het supermarktaanbod mag nog wat schaars zijn, gelukkig kan je wel al makkelijk een pizza aan huis laten leveren! 

Plant A Pizza

Victor van Plant A Pizza is gepassioneerd door pizza’s en door een vegan lifestyle. Een heerlijke combinatie die zich vertaalt in fantastisch lekkere pizza’s. Plant A Pizza staat elke vrijdag op de biomarkt in Gent en organiseert regelmatig pick-ups doorheen het land. 

Domino’s

Bij Domino’s kan je kiezen tussen twee pizza’s: de spicy pizza en de margharita. Tip: bij Domino’s kan je gratis 2 ingrediënten aanpassen bij je bestelling. Vind je de spicy pizza te pikant dan kan je bijvoorbeeld de pepers vervangen door olijven. 

Pizza Hut

We hebben er lang moeten op wachten maar ook Pizza Hut heeft eindelijk een vegan pizza op de kaart staan! Het resultaat is de Beyond Pizza met Violife kaas en stukjes Beyond burger.

vegan pizza bij Pizza Hut

Kingslize Pizza

Kingslize Pizza heeft maar liefst vier vegan pizza’s op het menu. Daarnaast hebben ze ook een vegan voorgerecht en dessert.

Otomat 

Bij Otomat staan geen standaardpizza’s op de kaart, wel originele en overheerlijke combinaties. De kaart wordt gesierd door drie vegan pizza’s, waaronder de Dirty Vegan die in samenwerking met Pieter-Jan Lint ontwikkeld werd. 

Pizzeria’s

Ook in steeds meer pizzeria’s kan je een veganistische pizza eten. Volgende hotspots moet je zeker eens bezocht hebben:

Sassy’s in Stene (Oostende)

Bij Sassy’s kan je kiezen tussen een uitgebreide selectie van pasta’s en pizza’s. 

Ai 6 Angoli (Brussel)

Op het eerste gezicht een kleine traditionele pizzeria, maar vraag bij Ai 6 Angoli naar de vegan kaart en je kan meteen kiezen tussen een tiental vegan pizza’s!

Hoe ziet jouw ideale pizza eruit? Laat het weten in de comments.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *