Kruidige Tikka masala met pompoen, kikkererwten en naan

Tikka masala is een Indische curry waar in de loop der jaren allerlei variaties van ontstaan zijn. Niet zo gek want curry is een heel handig gerecht om resten van groenten in te verwerken. In deze vegan tikka masala gebruiken we pompoen en kikkererwten en voor de romige saus vervangen we de yoghurt door plantaardige yoghurt. Maak het gerecht compleet en serveer het met Indisch naan.

Vegan-tikka-masala-naan
Vegan-tikka-masala-naan
5 from 3 votes

Kruidige Tikka masala met pompoen, kikkererwten en naan

Voor deze curry laten we pompoen en kikkererwten sudderen in een overheerlijke kruidige en romige tikka masalasaus.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 2 el gemberwortel, vers en geraspt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 tl kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 400 g flespompoen, schoon gewicht, in blokjes
  • 250 ml plantaardige yoghurt, neutraal
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 2 tl koriander, vers en fijngehakt ter garnering
  • rijst, om erbij te serveren
  • naan, om erbij te serveren

Bereiding

  • Gebruik een pan waar een deksel op past. Maak het eerste deel van de saus door 1 eetlepel van de olie in de pan te verhitten en daarin de helft van de gemberwortel, de ui en de helft van de knoflook aan te fruiten.
  • Voeg na een paar minuten 1 theelepel van de garam masala toe, gevolgd door de tomatenblokjes, de theelepel kristalsuiker en een halve theelepel zout. Voeg de pompoenblokjes toe en vervolgens 100 ml water. Leg het deksel op de pan en laat op laag vuur in zo’n 20 tot 30 minuten zachtjes garen.
  • Maak intussen deel twee van de saus door de yoghurt met de rest van de gemberwortel, knoflook, ½ theelepel zout, 2 theelepels garam masala, de kurkuma, het chilipoeder en de tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad te pureren. Schep er de uitgelekte kikkererwten door.
  • Voeg de yoghurtsaus toe aan de pompoen. Schep door. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Garneer met koriander, serveer met rijst en naan.

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan Comfort. Plantaardig comfort food met Oosterse smaken, Milou Van Der Will. Uitgeverij Good Cook.
Boek-Vegan Comfort
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: