Vegan Griekse tzatziki

Tzatziki is een Griekse frisse dip met komkommer en yoghurt. In het volgende recept laten we je zien hoe je deze dip gemakkelijk kan veganizen.

vegan recept Griekse dip met komkommer en yoghurt

5 from 1 vote

Griekse tzatziki

Een heerlijk verfrissende vegan tzatziki! Alpro Go On, Griekse sojayoghurt van Sojade of Griekse kokosyoghurt van Abbot Kinneys lijken het best op Griekse yoghurt en zijn ideaal voor dit recept. Als je deze niet kan vinden, kan je ook gewone ongezoete sojayoghurt gebruiken.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Voorgerecht
Keuken: Grieks
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 200 g ongezoete soyayoghurt, of kokosyoghurt
  • ½ citroen, uitgeperst
  • enkele blaadjes verse munt, versnipperd
  • knoflook, optioneel
  • peper, naar smaak
  • zout, naar smaak

Bereiding

  • Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
  • Doe de sojayoghurt of –kwark in een kom en meng hier de komkommer door.
  • Voeg het citroensap, peper, zout en munt toe en meng opnieuw.
  • Naar smaak kun je ook een teentje look of wat lookpoeder toevoegen.
    Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan