Vegan eenpansgerecht met paprika, quinoa en tomaat
Op zoek naar een eenvoudig vegan eenpansgerecht dat bovendien snel klaar is? Niets is fijner dan je volledige maaltijd te bereiden in één pot. Zo spaar je afwas en tijd! Je bakt de ui en knoflook, voegt de kruiden, paprika en tomatensaus toe en kookt de quinoa ten slotte mee. Het lijkt een beetje op een risotto, maar dan net even anders. Bovendien is dit recept voor elk budget! Want onder de €2 maak jij een heerlijke schotel.
Vegan eenpansgerecht met paprika, quinoa en tomaat
Een makkelijk vegan eenpansgerecht met paprika en quinoa vol smaak en gezonde ingrediënten. Bonus: je zet het zo op tafel, hebt amper afwas én het is budgetvriendelijk.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 porties
Materiaal
- Een grote pan
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 500 g tomaten, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 3 el tomatenpuree
- 1 el Italiaanse kruiden
- ½ tl chilivlokken
- 250 g quinoa, afgespoeld
- 500 ml groentebouillon
- 3 el edelgistvlokken
- Peper en zout, naar smaak
Voor de garnering:
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- Verse bladpeterselie, gesneden
- Zonnebloempitten
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Voeg daarna de tomaat en rode paprika toe en bak dit een paar minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en chilivlokken toe en roer goed door. Voeg een scheutje water toe aan de pan als het te droog wordt.
- Voeg de quinoa toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en laat 10 minuten koken. Roer het regelmatig door, zodat de quinoa niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
- Voeg de laatste twee minuten de edelgistvlokken toe en roer erdoor.
- Haal de pan van het vuur en breng de schotel op smaak met peper en zout.
- Verdeel de quinoa en groenten over (diepe) borden en garneer met cherrytomaten, verse bladpeterselie en zonnebloempitten.
Extra informatie
Bewaartip: bewaar de quinoaschotel tot een paar dagen in de koelkast of vries het tot 3 maanden in.
Recept en foto uit Every Day Vegan Budget Friendly van Lenna Omrani, uitgeverij Kosmos Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan