Vegan caesarsalade

Zin in een verfrissende salade? Caesarsalade is een echte klassieker, vandaag in een vegan jasje! Ovengeroosterde kikkererwten, krieltjes en een dressing van vegan mayo: ook al aan het watertanden bij dit recept?

plantaardig slaatje
plantaardig slaatje
3 from 1 vote

Vegan caesarsalade

Fan van caesarsalade? Wacht maar tot je deze versie proeft! In dit vegan recept voegen we krieltjes en ovengeroosterde kikkererwten toe. Geef de dressing een lekkere kaastoets met edelgist. Wat is edelgist? Het zijn bleke, lichtgele vlokken gist die vaak gebruikt worden om kaas te vervangen. Het verschil met bakkersgist of biergist is dat edelgistvlokken inactief zijn, wat wil zeggen dat deze gist ‘dood’ is en niet meer verder kan fermenteren. Hier gebruiken we ze als smaakmaker. De smaak wordt vaak omschreven als hartig, kazig of umami. Ideaal op een zomerse dag, als lunch, hoofdgerecht of bij de BBQ.
Soort gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: 20 minutes
Baktijd: 30 minutes
Totaal: 50 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 1 blik kikkererwten, van 400 g
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 300 g sperziebonen
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 360 g vegan stukjes kip
  • 3 tl kipkruiden
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 el kappertjes, + 1 el extra
  • 4 el vegan mayonaise, je vindt tegenwoordig heel wat vegan mayonaise in de supermarkt. Toch liever zelf maken? Bekijk dit makkelijke recept voor veganaise
  • 100 g witte bonen, uit blik, zonder vocht
  • 1 el mosterd
  • 4 el edelgist
  • Rozemarijn

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd 500 g ongeschilde krieltjes schuin doormidden.
  • Leg ze in een ovenschotel met olijfolie, peper, zout en rozemarijn en zet 30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen.
  • Gril de kikkererwten, zonder vocht, gedurende 30 minuten in de oven op een bakvel met peper, zout en paprikapoeder.
  • Wok 300 g sperziebonen in een wokpan met peper, zout en 2 tl knoflookpoeder. Voeg het knoflookpoeder er pas op het einde aan toe, zodat het niet gaat aanbranden.
  • Bak 360 g vegan stukjes kip in een wokpan met wat peper en 3 tl kipkruiden.
  • Snijd 1 krop ijsbergsla in stukjes.
  • Meng alles en voeg 4 el kappertjes toe.
  • Meng voor een lekkere dressing 4 el mayo, 100 g witte bonen, 1 el mosterd, 1 el olijfolie, 1 tl knoflookpoeder, 1 el kappertjes en 4 el edelgist in een keukenrobot tot een smeuïg geheel.

Extra informatie

Recept en foto uit Plantaardig koken van Plantbeest by Tartelies. Uitgeverij: Pelckmans.
Plantaardig koken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: