Tempura van groenten met vegan cocktailsaus
Op zoek naar een eenvoudig vegan aperitiefhapje? Probeer dan zeker eens deze krokante, gefrituurde groenten met vegan cocktailsaus. Tempura vind je vaak terug in de Japanse keuken, maar van origine is het gerecht afkomstig van Portugal. Het is een gemakkelijk recept waarbij je verschillende soorten groenten even door een beslag haalt, en ze daarna kort frituurt. Tempurabeslag maak je vegan door het ei te vervangen door aquafaba.
Deze tempura van groenten zijn perfect tijdens een gezellig aperitiefmoment of ‘s avonds voor tv met een spannende, romantische of grappige film. Natuurlijk kan je dit gerecht ook meenemen als snack voor je werkdag of naar school.
Tempura van groenten met vegan cocktailsaus
Ingrediënten
- La William vegan cocktailsaus , (La William Vegan Cocktail Mouth-Watering Heights)
- 5 el maïzena
- 3 el aquafaba, het vocht uit een blik kikkererwten
- 150 g bloem, zelfrijzend
- 250 ml bruiswater
- zout
- groenten naar keuze, (champignons, paprika, prei, worteltjes, bloemkool,...)
- sesamzaadjes
- munt
- limoen
Bereiding
- Verwarm de friteuse op 190°C.
- Snij de groenten in hapklare stukjes. Plaats alle groenten in een kom en voeg 2 el maïzena toe. Gebruik je handen en meng tot alle groenten bedekt zijn met maïzena.
- Voor de tempura: Meng de aquafaba, 3 el maïzena, bloem, bruiswater en zout goed samen tot een glad en lopend deeg.
- Dompel de groenten in het deeg en haal het overtollige deeg er eventueel af met een tangetje vooraleer je de groentjes in de friteuse legt.
- Frituur gedurende 5 à 6 minuten tot de groentjes lichtbruin en krokant zijn.
- Leg de groenten direct op keukenpapier en besprenkel ze met zout, sesamzaadjes, limoensap en munt.
- Serveer samen met LA WILLIAM Vegan Cocktail Mouth-Watering Heights, Smakelijk!