Pasta met roomsaus en paddenstoelen
Een smeuïge pasta met paddenstoelen. Dit recept past perfect bij de herfst. Wist je dat paddenstoelen een bron van eiwitten zijn? Het is comfortfood én gezond tegelijkertijd, dus probeer het zeker uit!
Pasta met roomsaus en paddenstoelen
Ontdek dit heerlijk romige recept
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 bakje vegan kruidenroomkaas, WildWestLand Garlic & Herb Affair
- 300 g spaghetti
- 1 el olie, neutraal
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- verse tijm, (de blaadjes van een paar takjes)
- 500 g paddenstoelen, gemengd
- 100 ml sojaroom
- 2 el peterselie, fijngehakt
- peper
- zout
Bereiding
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg paddestoelen en tijmblaadjes toe en bak 5 tot 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Meng in een kom de Garlic & Herb Affair met de vegan room tot een gladde massa.
- Giet de spaghetti af en laat een minuutje uitdampen. Roer de pasta vervolgens door het kaasmengsel. Doe dit geleidelijk, voeg telkens een derde van de pasta toe. Voeg tot slot de gebakken paddestoelen toe en verdeel over vier borden.
- Bestrooi elk bord met gehakte peterselie en serveer.
Extra informatie
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan