Knapperig gebakken tofu en Indische curry van erwten en tomaat

We dagen alle tofu twijfelaars uit om deze heerlijke Indische curry met krokant gebakken tofu, erwten en tomaat uit te proberen. We wentelen de tofu eerst in een jasje van aromatische kruiden, waarna de tofu kort in de pan en daarna in de oven gebakken wordt. Door dit proces krijgt de tofu een heerlijk kruidenkorstje en een stevige textuur. Dankzij de specerijen uit de Indische keuken is de curry met erwten en tomaat een echte smaakexplosie.

Vegan-Indische-curry
Vegan-Indische-curry
5 from 1 vote

Knapperig gebakken tofu en Indische curry van erwten en tomaat

Weet je niet goed hoe je tofu moet klaarmaken? Probeer eens dit recept waarbij de tofu eerst kort in de pan wordt gebakken en daarna verder in de oven gegaard wordt. Heerlijk bij deze smaakvolle Indische curry van erwten en tomaat.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 35 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de Indische curry

  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • ½ chilipeper, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl koriander, gemalen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 3 cm gember, fijngehakt
  • 1 blik tomaten, in stukjes
  • 1 tl zout
  • 400 g diepvrieserwten
  • koriander, vers

Voor de tofu

  • 250 g tofu
  • 2 tl koriander, gemalen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie

Bereiding

Zo maak je de tofu

  • Laat de tofu eerst uitlekken: wikkel de blok tofu in een schone keukenhanddoek en leg op een plank of bord. Leg er een andere plank bovenop en zet er iets zwaars op, bijvoorbeeld een boek. Zet 15 minuten aan de kant tot het meeste vocht uit de tofu is gelekt.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de tofu in blokjes: snijd het blok tofu eerst overlangs doormidden. Snijd de plakken daarna in de lengte in twee en vervolgens in de breedte in zes.
  • Meng de specerijen in een kommetje en wentel de tofublokjes door de kruiden.
  • Verhit 3 el olijfolie in een pan die ook in de oven kan. Voeg de tofu en de specerijen toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
  • Zet de pan met tofu in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten tot de tofu goudbruin en knapperig is.

Zo maak je de curry:

  • Verhit de olie in een kookpot en voeg de specerijen toe. Bak de specerijen tot deze beginnen te geuren.
  • Voeg de ui toe en stoof deze gedurende vijf minuten.
  • Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en laat deze even verder bakken terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de tomaten toe, zet het deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Voeg de diepvrieserwten toe en laat nog 5 minuten verder pruttelen tot de erwten gaar zijn.
  • Voeg de gebakken tofu toe aan de curry.
  • Serveer met rijst of vegan naanbroodjes en wat verse koriander. Smakelijk!

Extra informatie

Foto’s van Emy Elleboog
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: