Pasta alla Norma, heerlijke spaghettisaus met aubergine
Pasta alla Norma is een heerlijk pastagerecht uit Sicilië. De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud en dit is bij deze klassieker niet anders. Tomaten en aubergines zijn de hoofdingrediënten van de spaghettisaus, wat dit recept ook heel goedkoop maakt. In het traditionele recept wordt ricotta gebruikt. Wij vinden de saus smaakvol zonder, maar als je wil kan je het gerecht ook serveren met zelfgemaakte vegan ricotta.
Pasta alla Norma
Deze lichte, Italiaanse pastasaus wordt gemaakt van tomaten en aubergines. Een heerlijk zomers pastagerecht om bij weg te dromen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 250 g pasta, optioneel: glutenvrij
- 1,5 el olijfolie
- 3 aubergines, in schijfjes van 1 cm dik
- 2 ajuinen, fijngesneden
- 500 g tomatenpassata
- 1,5 tl lookpoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- provençaalse kruiden, naar smaak
- peper en zout, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C of neem een pan.
- Snijd de ajuinen fijn. Snijd de aubergines in in schijfjes van 1 cm dik.
- Meng de aubergineschijfjes met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de schijfjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Of bak de schijfjes aan weerszijden in een pan.
- Kook ondertussen de pasta gaar met een snuf zout. Giet af.
- Fruit in een diepe pan of pot de ajuin en look aan tot ze begint te kleuren. Voeg de tomatenpassata toe, roer door en laat even pruttelen met het deksel op de pot (5 - 10 min).
- Proef en kruid bij met Provençaalse kruiden, peper en zout. Zet het vuur uit en voeg de gebakken aubergineschijfjes toe aan de saus.
- Schep de saus over de pasta en serveer.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan