Ravioli van spinazie gevuld met vegan fetakaas

Houd jij van vegan fetakaas? Dan is dit recept zeker iets voor jou. Deze ravioli is gemaakt van spinazie en heeft een vulling met vegan fetakaas. Vers, gezond en heerlijk van smaak!

Vegan-ravioli
Vegan-ravioli
5 from 1 vote

Ravioli van spinazie gevuld met vegan fetakaas

Ontdek deze ravioli gemaakt van spinazie en gevuld met een smaakvolle mengeling van vegan fetakaas, kruiden en specerijen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 g spinazie, geblancheerd en gemengd in de mixer
  • 3 el olijfolie
  • 1 el zout

Voor de vulling

  • 200 g Violife Greek White
  • 1 citroenschil
  • oreganoblaadjes, vers en gehakt
  • basilicumblaadjes, vers en gehakt
  • 1 tl peper, vers
  • 1 snufje nootmuskaat

Voor het broodkruim

  • 3 el olijfolie
  • 100 g paneermeel, vers
  • 1 citroenschil, fijn geraspt
  • 1 handje bladpeterselie, vers en fijngehakt

Om te serveren

  • 140 g Violife Prosociano, vlokken of geraspt
  • olijfolie, extra vergine
  • 1 citroenschil
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding

  • Om het raviolideeg te maken, meng je alle ingrediënten in een grote kom en gebruik je je handen om tot een elastisch deeg te kneden. Als het te droog is, voeg dan een scheutje water toe. Wikkel in huishoudfolie en leg in de koelkast om te rusten.
  • Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten te mengen. Zet opzij in de koelkast. Snijd het deeg in 6 stukken en vorm er ronde balletjes van. Gebruik een deegroller of pastamaker om een dunne plak deeg te maken.
  • Gebruik een ronde uitsteker om kleine cirkels uit te snijden.
  • Vul de helft van de deegcirkels met een eetlepel vulling, bedek met de andere helft van de deegcirkels en gebruik een vork om de randen aan te drukken, zodat de ravioli vastzit.
  • Ga door met het vullen tot je zowel de vulling als het deeg hebt opgebruikt. Dek af met een schone theedoek, kook wat water en bereid het paneermeel.
  • Verhit in een grote pan olijfolie op middelhoog vuur en voeg het paneermeel, de citroenrasp, zout en peper toe. Bak al roerend 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Gooi in een kom om af te koelen en roer de peterselie erdoor.
  • Kook de ravioli 4 minuten in gezouten water tot ze beetgaar zijn, giet af en besprenkel met olijfolie. Serveer met het broodkruim, wat Violife Prosociano, geraspte citroenschil, zout en zwarte peper.

Extra informatie

Recept en foto van Violife, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: