Wat de wetenschap zegt over vegan. Een webinar met Stijn Bruers.

Wil je nog sterker in je schoenen staan of ben je op zoek naar wetenschappelijk onderzoek over veganisme?

Programma

In dit webinar legt Stijn Bruers uit hoeveel verschil je maakt door te kiezen voor een vegan levensstijl. Hij deelt wetenschappelijke info over de impact op:

  • – de dieren
  • – het klimaat
  • – de biodiversiteit
  • – de luchtkwaliteit
  • – de volksgezondheid

Tip: Als aandachtige luisteraar maak je kans op het boekGoed bedoeld, 30 valkuilen voor de wereldverbeteraar’. Ben je nog niet ingeschreven voor Try Vegan? Doe het zeker om mee kans te maken.

Praktisch

Dit webinar ging door op dinsdag 21 november via ZOOM.

Deze lezing wordt gratis aangeboden door BE Vegan. Steun je dit initiatief? Je kan een gift doen via deze link.

Dit webinar is voorbij.

Je kan het hier herbekijken:

Op de hoogte blijven van toekomstige webinars?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Over Stijn Bruers

Stijn Bruers (1981) is doctor in de wetenschappen (theoretische natuurkunde en ecologie, KULeuven), doctor in de moraalfilosofie (dierenethiek, UGent) en master in de beleidseconomie (KULeuven). Stijn is een rationeel ethicus, onderzoeker en activist die zich reeds vele jaren inzet voor goede doelen. Zo is hij als freelancer en vrijwilliger betrokken bij verschillende organisaties die werken op het vlak van ecologie, mensenrechten, dierenrechten, sociale rechtvaardigheid en vrede. Stijn is winnaar van de SKEPP-prijs 2015, voorzitter en mede-oprichter van Effectief Altruïsme België, oprichter van het Centrum voor Rationaliteit en Ethiek en was de eerste Belg die met Sea Shepherd meevaarde in Antarctica om te strijden tegen de illegale Japanse walvisjacht. Stijn promoot het effectief altruïsme, geeft regelmatig lezingen en schrijft artikels en boeken over milieufilosofie en ethiek.