Gele curry boordevol groenten met gepimpte rijst

Een lekkere curry heeft niet altijd peulvruchten of een vleesvervanger nodig. Deze prachtige gele curry zit boordevol groenten en aromatische specerijen. We serveren hem met rijst die wordt opgevrolijkt door extra smaakmakers zoals kokos, een pepertje en pinda’s.

vegan-gele-curry-rijst
vegan-gele-curry-rijst
5 from 1 vote

Gele curry boordevol groenten met gepimpte rijst

Een gele curry met aromatische specerijen in een romig kokossausje.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de groentecurry:

  • 4 el zonnebloemolie
  • 160 g ui, fijngesneden
  • 15 g rood pepertje, fijngesneden
  • 2 g mosterdzaad
  • 2 stengels citroengras, opengebroken
  • 4 limoenblaadjes
  • tl kurkuma
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl tikka-masalakruiden
  • ½ tl komijnpoeder
  • 200 g zoete aardappel, in kleine blokjes
  • 80 g wortel, in schijfjes
  • 150 g tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ el fijn zeezout
  • 75 g broccoli, in roosjes
  • 1 klein handvol koriander, vers, fijngesneden
  • 2 tl limoensap

Voor de gepimpte rijst:

  • 1 el neutrale sesamolie
  • ½ cup kokos, geraspt
  • 1 cup basmatirijst, volkoren, gewassen
  • 2 cups water
  • 1 snuifje zeezout, fijn
  • 2 lente-uitjes, in fijne schuine reepjes
  • ¼ rood pepertje, fijngesneden
  • ¼ cup pinda's, geroosterd en gezouten

Bereiding

Voor de groentecurry:

  • Verwarm de olie en stoof de ui met het rode pepertje, het mosterdzaad, het citroengras, de limoenblaadjes en de droge kruiden gedurende 5 minuten.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes, wortelschijfjes en tomatenblokjes toe en stoof 10 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Werk af met verse koriander en het limoensap.

Voor de gepimpte rijst:

  • Verwarm de olie en rooster de geraspte kokos lichtbruin.
  • Verwijder de kokos en doe de rijst in de pan, voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het snuifje fijn zeezout toe en laat de rijst nog 30 minuten sudderen op een laag vuurtje onder een deksel.
  • Meng de gebakken, geraspte kokos en de lente-ui, het rode pepertje en de pinda’s onder de rijst. Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto uit Vegans are better lovers.  Viviane Van Dyck. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
 
Book-Vegan are better lovers
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: