Carrotcake havermout met pecannoten: gezond vegan ontbijt
Deze carrotcake havermout is geïnspireerd op de bekende wortelcake. Wortel bij het ontbijt klinkt misschien wat ongewoon, maar het is een handige manier om meer groenten te eten. Dat groenten in je havermoutpap heel lekker kunnen zijn, bewezen we eerder al met deze crumble van havermout met pastinaak. Deze vegan porridge met een vleugje worteltaart moet je ongetwijfeld eens proberen!
Carrotcake havermout met pecannoten: gezond vegan ontbijt
Carrotcake als ontbijt? Dat kan! Deze heerlijke havermoutpap heeft alle smaken van een wortelcake, maar dan in een gezondere versie.
Soort gerecht: Ontbijt
Porties: 1 portie
Ingrediënten
- 35 g havermout
- 35 g wortel, geraspt
- 250 ml plantaardige melk, naar keuze
- ¼ tl kaneel
- 1 snufje zout
- 15 g pecannoten, grof gehakt
- 1 tl ahornsiroop
Bereiding
- Neem een steelpannetje en breng de havermout, wortel, melk, kaneel en snufje zout zachtjes aan de kook. Laat 5 minuten al roerend lichtjes koken. Zet dan het vuur uit.
- Rooster de pecannoten in een anti-aanbak pan zonder vetstof. Hou ze goed in het oog, want ze zijn snel aangebrand.
- Doe de havermoutpap in een kommetje en werk af met de geroosterde pecannoten en ahornsiroop.
Extra informatie
Recept en foto van Franne Lingier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan