Indische dahl met rijst (budgetrecept)

Vegan koken kan ook betekenen: andere keukens leren kennen, zoals de Indische! Dit recept voor Indische dahl met rijst zal een plezier zijn voor je smaakpapillen én je budget! Dahl wordt gemaakt van peulvruchten die tot een soep of gezellige brij gekookt worden. Hier gecombineerd met zoete aardappel, spinazie en tomatenblokjes. Smakelijk!

4.67 from 3 votes

Indische dahl met rijst (budgetrecept)

Dit vegan recept voor Indische dahl met rijst is een plezier voor je smaakpapillen én je budget! Dahl wordt gemaakt van peulvruchten die tot een soep of gezellige brij gekookt worden. Hier gecombineerd met zoete aardappel, spinazie en tomatenblokjes. De kokosmelk zorgt voor een frisse toets. Smakelijk!
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding: 10 minutes
Bereidingstijd: 30 minutes
Totaal: 40 minutes
Porties: 3 porties/ personen

Materiaal

  • Rasp
  • 1 kookpot
  • Keukenmesje

Ingrediënten

  • 2 tl currypoeder
  • 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g gember, geraspt (of gedroogd)
  • 300 g zoete aardappelen
  • 200 g bruine linzen uit blik, of rode kidneybonen uit blik
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g spinazieblaadjes, verse en gespoeld
  • 250 g rijst
  • Zout
  • Peper
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml water

Bereiding

Voorbereiding (10 min)

  • Schil en rasp of snij de gemberwortel fijn.
  • Schil de zoete aardappels en snij ze in blokjes van +/- 2cm.
  • Pers de look of snij heel fijn.

Bereiding (30 min)

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak er de geraspte gember in. Voeg een scheutje water toe als het wat aanbakt.
  • Voeg de kerriekruiden en look toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappelblokjes toe met peper en zout en roerbak nog 2 minuten.
  • Laat ondertussen de rijst gaar koken (kooktijd zie verpakking) en giet af.
  • Voeg het water en de kokosmelk toe en laat koken tot de zoete aardappelen zacht zijn. Wordt het geheel te droog? Voeg dan voorzichtig een extra scheutje water toe.
  • Voeg vervolgens de linzen toe en meng het geheel.
  • Voeg de spinazie toe en roer om tot deze krimpt.
  • Kruid bij met peper, zout of kerriepoeder indien nodig.

Afwerking

  • Serveer de linzendahl op de rijst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: