Njam! lanceert vegan kookprogramma met Nicolas Decloedt
Het kookkanaal Njam! lanceert voor het eerst een volledig vegan kookprogramma. Niemand minder dan gastronomisch groentechef Nicolas Decloedt van Humus x Hortense zal elke zondag verrassende plantaardige gerechten serveren. Nicolas serveert een smaakvolle, botanische wereld waar kwaliteitsvolle ingrediënten en zero-waste kooktechnieken centraal staan. In elk van de zes afleveringen staat één Belgische groente centraal, vers van het veld en lokaal.
In de eerste aflevering maakt de chef bijvoorbeeld verrassende cannelloni van witloof uit volle grond. In de afleveringen die daarop volgen, geeft hij telkens een vernieuwende twist aan Belgische klassiekers. Zo tovert hij pastinaak en wortel om tot zalige desserts en eert hij de tomaat met een frisse noedelsalade en bijpassende mocktail!
Veldvers: Vanaf 3 mei, elke zondag een nieuwe aflevering om 11u, 16u en 17u op njam!
Wij konden deze week met een food box alvast even voorproeven van volgende overheerlijke creaties:
Calogna a foglia Castagliata
Canneloni van puntarelle, snijbiet en huis-gefermenteerd witloof met zwarte look en crackers
***
Gelakte bloemkool met Belgische quinoa, kruidensalade met eetbare bloemen
***
Kervel trifle met rabarber uit de eigen stadstuin
Comments are closed.