Pompoensoep
Word jij ook zo enthousiast wanneer de eerste pompoenen weer verschijnen? Dan moet je dit recept voor heerlijke pompoensoep zeker eens proberen! Flespompoen of butternut is een perfecte pompoensoort voor een heerlijke fluweelzachte soep. De kokosmelk maakt deze pompoensoep heerlijk romig terwijl de chilipeper voor wat extra pit zorgt.
pompoensoep
Muskaatpompoenen zijn ook bekend onder de naam flespompoen of butternut. Butternut heeft een licht kruidige smaak en is heel geschikt voor ovenschotels of soepen. Gebruik een blender voor een fluweelzachte soep.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Porties: 6 porties
Ingrediënten
- 1 muskaatpompoen, middelgroot
- 1 chilipeper
- 1 blik tomaten, 400 g
- 1 blik kokosmelk, 400 ml of 250 ml sojaroom
- 1 rode ajuin, grote
- 4 teentjes look
- 2 tl currypoeder
- ½ tl komijn
- ½ tl koriander
- 3 el sojasaus, tamari of shoyu
- water
Bereiding
- Schil de pompoen, ajuin en look.
- Snij de geschilde ingrediënten en de chilipeper in stukjes.
- Doe alle ingrediënten in een kookpot en voeg ongeveer 400 ml water toe.
- Breng dit aan de kook en laat sudderen tot de pompoen gaar is.
- Mix alles met behulp van een blender of staafmixer, voeg extra water toe totdat de gewenste dikte wordt bereikt.
- Serveer met wat gemalen zwarte peper en verse koriander.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept van Jana Broeckx
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Heerlijke soep! De meeste toevoegingen: ajuin, peper, chilipeper, knoflook en saus mag ik niet gebruiken. Ivm allergieën.
Ipv heb ik een halve knolselderij en wat peterselie gebruikt en een beetje Himalaya-zout. Geserveerd met een 20 stukjes gevriesdroogde bieslook. Voor herhaling vatbaar!
Nog een paar porties ingevroren;)
Heb m gemaakt voor een community soep dag. Iedereen vond het heeerlijk 🙂 dank je wel!