Vegan gerechten uit Japan

Wie denkt aan de Japanse keuken, denkt al gauw aan sushi of andere visgerechten. Nochtans heeft Japan ook heel wat lekkere vegan gerechten te bieden! We verzamelden enkele heerlijke recepten voor jullie.

Ingrediënten

De volgende gerechten bevatten enkele ingrediënten die je wellicht niet meteen in je voorraadkast hebt staan. De meeste supermarkten hebben tegenwoordig wel een uitgebreide sectie met Aziatische producten en daar kan je al heel wat vinden. Het loont zeker de moeite om ook eens een Aziatische supermarkt te bezoeken. Daar vind je vaak verrassende en goedkope ontdekkingen zoals vegan eend.

Onigiri

vegan recept onigiri

Onigiri zijn Japanse rijstballetjes met een vulling, bijvoorbeeld gepekelde pruim (umeboshi) of andere gepekelde groenten (tsukemono). Oorspronkelijk werden onigiri rond de maand oktober gemaakt na het oogsten van rijst maar tegenwoordig worden ze op elk moment van het jaar gemaakt. Onigiri is erg populair in Japan en je vindt de rijstballetjes dan ook overal: in lunchboxen, in convenience stores, op de trein, in het vliegtuig enz. Het wordt gegeten als ontbijt, als lunch of als gezonde snack. Met dit recept kan je ze gewoon thuis maken!

Misosoep

vegan misosoep met wakame en tofu

Misosoep is een klassieker in de Japanse keuken. In Japan wordt deze soep op elk moment van de dag gegeten, zelfs als ontbijt! Misosoep komt in vele varianten, maar deze versie met wakame en tofu moet je beslist eens uitproberen!

Kushi katsu

vegan recept kushi katsu

Kushi katsu is eigenlijk tempura op een stokje. In Osaka is het een van de populairste snacks. Kushi katsu wordt meestal geserveerd met ponzusaus als dip.

Tempura ramen

vegan recept ramen

We sluiten af met een klassieker: Japanse noedelsoep of ramen. Bij deze soep kan je zoveel groenten toevoegen als je zelf wil. In dit recept serveren we de soep met tempura, een heel handige manier om groenteresten te verwerken!

The Plantiful Japanese

De foto’s en recepten in deze blog zijn een bijdrage van The Plantiful Japanese. Volg The Plantiful Japanese op Instagram voor meer inspiratie!