Dit was Vegan Summer Fest 2019

We bereikten honderdduizenden mensen

Vegan Summer Fest 2019

Op zaterdag 17 augustus vond in Flanders Expo in Gent de vijfde editie van Vegan Summer Fest plaats. Met 115 standhouders en 140 vrijwilligers was het de grootste editie ooit. Druilerig weer en een treinstaking konden de duizenden bezoekers duidelijk niet deren. De geweldige opkomst bewees nog maar eens dat veganisme aan een indrukwekkende opmars bezig is.

Sushi op Vegan Summer Fest

Feestdag voor vegans…

Vegan Summer Fest is een safe haven voor vegans. De hele dag door proeven van gerechten van over de hele wereld, zondigen met zoet gebak en heerlijk junkfood en gezellig shoppen aan standjes met cosmetica, handtassen, schoenen, chocolade… zonder dat je je maar één seconde hoeft af te vragen of het wel vegan is: Het voelt aan als een verademing voor wie gekozen heeft voor een vegan levensstijl. 

en voor nog-niet-vegans

Vegan Summer Fest verwelkomt echter elk jaar ook talrijke nog-niet-vegans. Ze ondervinden er aan de lijve dat vegans helemaal niks hoeven te missen. Luikse wafels, heerlijke sushi, ovenverse pizza, romige ijsjes… het kan allemaal en het is minstens even lekker als de dierlijke variant. Dankzij inspirerende kookdemo’s en boeiende talks, informatieve standen van ngo’s en een aangrijpende fototentoonstelling gaan ze bovendien naar huis met een pak nieuwe informatie en motivatie. Vegan Summer Fest overtuigt dan ook jaarlijks talrijke bezoekers om over te schakelen naar een plant-based dieet en een vegan lifestyle.

Peas op Vegan Summer Fest

Maar daar stopt het niet.

Via de pers bereikten we ettelijke honderdduizenden Belgen

Het Nieuwsblad ging dit jaar op zoek naar de stands met een Gentse insteek.

Heel vroeg was er het  live-interview op Radio1 waar we uitgebreid uitlegden wat een vegan lifestyle zoal inhoudt:

In de nieuwsuitzendingen van oa. Studio Brussel vertelden we de hele dag door dat je als veganist op culinair vlak absoluut niets hoeft te missen:

Ook AVS Vandaag kwam langs en bracht verslag uit:

Als kers op de taart haalden we opnieuw prime time op televisie met een positief verslag in het VTM nieuws:

Met de vijfde editie van het grootste vegan festival van de Benelux bewezen we nog maar eens dat vegan het nieuwe normaal is en verlaagden we voor heel wat mensen de drempel om het gewoon uit te proberen.

Fototentoonstelling

Vind jij ons werk voor de dieren en de planeet ook belangrijk? Steun ons dan nu met een maandelijkse bijdrage. Dankzij jouw steun kunnen we nog meer mensen bereiken en kunnen we zo nog meer dieren redden. 

Bekijk ook: