Vegan Burger Day 2019

Op 28 mei is het #VeganBurgerDay. Doe je mee?

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme laten we zien dat vegan hamburgers verantwoorder, mooier en lekkerder zijn. Deel dus massaal jullie vegan burgers!

Hoe doe je mee?

Meedoen is heel eenvoudig. Uiteraard eet je deze dag een heerlijke, plantaardige hamburger. Je kan er zelf een maken of je kan er een gaan eten. Je kan ook een evenement bij je thuis organiseren door je vrienden uit te nodigen om samen hamburgers te eten.

vegan burger day

Hoe maak ik plantaardige hamburgers?

Haal hier een vegan versie van in huis:

– hamburgerbroodjes: heel wat hamburgerbroodjes zijn vegan, bv. van Jacquet, l’Angelus of De Trog, maar ook heel wat huismerken.
– hamburgers: er zijn steeds meer vegan burgers te koop in de winkel. Wil je een vlezige burger? Probeer dan eens de nieuwe burgers van Beyond Meat, Greenway of Garden Gourmet.
– kaas: alles over vegan kaas lees je hier
– saus: je kan zelf heerlijke veganaise maken, of je haalt er gewoon in de winkel, bv. van Jean Bâton (Albert Heijn), Hellmann’s (Delhaize) of Abinda (biowinkel). Ook ketchup is bijna altijd vegan.

Maak je graag zelf een burger? Kijk dan zeker eens in onze recepten en probeer een Italiaanse kikkererwtenburger, een zoete aardappelburger of een Tikka masalaburger.

Serveer met frietjes of probeer eens deze zoete aardappelwedges.

Deel jouw creatie(s)!

Uiteraard gaan we foto’s maken en verspreiden om iedereen te laten watertanden bij het zien van heerlijke diervrije hamburgers. Deel je foto’s op Facebook en Instagram met de hashtag #VeganBurgerDay. En vergeet natuurlijk niet om BE Vegan te taggen zodat we jouw creaties kunnen delen!

Bekijk ook: