Eiwtitrijke vegan burrito’s met kikkererwten en zwarte bonen

Deze Mexicaanse burrito’s zijn snel klaar en ontzettend leuk om te maken met het hele gezin. De vulling bestaat uit geroerbakte kikkererwten met champignons, spinazie, salsa, zwarte bonen, paprika en tomaten. Zet de verschillende componenten in aparte kommetjes op tafel zodat iedereen zijn eigen wraps kan vullen. Als je van een stevig ontbijt houdt, kan je ze ook serveren als brunch. Of als fingerfood op een feestje! 

vegan-burrito
vegan-burrito
5 from 1 vote

Eiwtitrijke vegan burrito’s met kikkererwten en zwarte bonen

Heerlijke vegan burrito’s met kikkererwten en zwarte bonen.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd: 30 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tortilla's, neem glutenvrije wraps of koolbladeren voor glutenvrije burrito’s
  • 120 g babyspinazie
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 400 g zwarte bonen, uit blik, uitgelekt en gespoeld
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in plakjes
  • 1 limoen, in kwarten
  • 2 el pikante saus, bv. Sriracha
  • 1 snufje zout
  • 1 bos koriander, gehakt

Salsa

  • 2 tomaten, rijp en in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ sjalot, gesnipperd
  • ½ limoen, sap
  • ½ kleine rode peper, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • verse peterselie, of koriander
  • zout
  • peper

Geroerbakte kikkererwten met kastanjechampignons:

  • 1 tl olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 g kikkererwten, uit blik, uitgelekt en gespoeld
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl zout
  • zwarte peper
  • 60 ml groentebouillon
  • 100 g kastanjechampignons, zonder steeltjes, in plakjes
  • 1 el bieslook, vers, geknipt

Bereiding

Zo maak je de geroerbakte kikkererwten met kastanjechampignons:

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig-laag vuur en bak het sjalotje en de knoflook 1 minuut, tot ze flink geuren.
  • Doe de kikkererwten in de pan en kruid ze met de kurkuma, zout en zwarte peper. Plet een deel van de kikkererwten met houten spatel.
  • Giet de groentebouillon in de pan en blijf ongeveer 5 minuten roeren en pletten tot het vocht ingekookt is en de kikkererwten behoorlijk zacht zijn.
  • Doe de champignons erbij en laat het mengsel nog 4 tot 5 minuten pruttelen, tot de paddenstoelen zacht zijn. Neem de pan van het vuur.
  • Proef en voeg desgewenst een snufje zout toe.
  • Houd de kikkererwten warm in de oven.

Zet nu alle componenten van de burrito’s klaar:

  • Verhit een grote, droge koekenpan op matig-laag vuur en rooster de tortilla’s één voor één. Leg ze op een bord en dek ze af met keukenpapier om ze warm te houden. Koolbladeren kun je meteen klaarleggen op een bord.
  • Was de spinazie en doe deze in een kommetje of schik de spinazie losjes in porties op een serveerplank.
  • Meng alle ingrediënten voor de salsa en giet deze in een kommetje.
  • Warm de zwarte bonen op in een pan en roer er een snufje zout door. Schep de bonen in een middelgrote kom.
  • Serveer de spinazie, rode ui, gehakte koriander, blokjes tomaat, reepjes paprika, hete saus en plakjes avocado in aparte kommetjes.
  • Schep de geroerbakte kikkererwten in een kom.
  • Serveer alle componenten op tafel met partjes limoen. Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto uit Vegan op de plank van Kate Kasbee. Uitgeverij Terra.Vegan op de plank
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: