Vegan pesto rosso
Haal de zon in je bord met deze rode pesto van zongedroogde tomaten. Je kan de saus gebruiken als tapenade, op je salade of op een stomend bord pasta. Zongedroogde tomaten zijn bovendien een bron van vitamine C en K.
Vegan rode pesto
Een snelle vegan pesto maak je met weinig ingrediënten. De parmezaanse kaas vervangen we door extra amandelen of pijnboompitten en edelgistvlokken. Voeg cashews toe voor extra romigheid.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 150 g zongedroogde tomaatjes, of 15 stuks
- 1 teen knoflook, geperst
- 70 g amandelen, of geroosterde pijnboompitten
- 50 g basilicum, vers
- 8 à 10 el olijfolie, of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten
- 2 el edelgistvlokken
- ½ tl zout
Bereiding
- Stamp in een vijzel of mix de ingrediënten en giet langzaam wat olijfolie erbij tot je een romig geheel krijgt.
- Kruid bij met peper en zout.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan