Vegan pesto rosso

Haal de zon in je bord met deze rode pesto van zongedroogde tomaten. Je kan de saus gebruiken als tapenade, op je salade of op een stomend bord pasta. Zongedroogde tomaten zijn bovendien een bron van vitamine C en K.

vegan recept pesto rosso
vegan recept pesto rosso
5 from 3 votes

Vegan rode pesto

Een snelle vegan pesto maak je met weinig ingrediënten. De parmezaanse kaas vervangen we door extra amandelen of pijnboompitten en edelgistvlokken. Voeg cashews toe voor extra romigheid.
Soort gerecht: Bijgerecht, Hapjes
5 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 150 g zongedroogde tomaatjes, of 15 stuks
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 70 g amandelen, of geroosterde pijnboompitten
  • 50 g basilicum, vers
  • 8 à 10 el olijfolie, of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 el edelgistvlokken
  • ½ tl zout

Bereiding

  • Stamp in een vijzel of mix de ingrediënten en giet langzaam wat olijfolie erbij tot je een romig geheel krijgt.
  • Kruid bij met peper en zout.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: