Vegan limoenmousse met matcha en avocado
Op zoek naar een snel en verrassend dessert? Wat dacht je van deze fluweelzachte limoenmousse met matcha en avocado? Een uniek vegan dessert! Bovendien heb je slechts 10 minuutjes werk. Laat wel even opstijven in de koelkast, zo wordt de mousse lekker smeuïg.
Vegan limoenmousse met matcha en avocado
Deze lichtgroene vegan limoenmousse staat heerlijk bij een zomerse brunch of als verfrissend nagerecht na de BBQ.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 6 porties/ personen
Ingrediënten
- 500 g avocado, in blokjes
- 130 g cashewnoten, geweekt
- 125 ml kokosnectar, of zoetstof naar keuze
- 125 ml ongezoete kokosmelk of plantaardige melk naar keuze
- 1 el limoensap, versgeperst
- 2 tl matcha
- ½ tl spirulina
- Snufje roze zout
- 125 ml kokosolie, gesmolten
- 1/2 limoen, de geraspte schil, als garnering
Bereiding
- Maak de mousse: meng de avocado, cashewnoten, kokosnectar, kokosmelk, het limoensap, de matcha, spirulina en het zout in een blender op hoge stand, tot je een glad en romig geheel hebt.
- Schenk de gesmolten kokosolie erbij en meng deze erdoor. Schenk de mousse in kommetjes en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met geraspte limoenschil en dien op.
Extra informatie
Recept en foto uit Eet jezelf stralend gezond van Mafalda Pinto Leite. Uitgeverij Becht.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!