Kruidige lasagne met gegrilde courgette en spinaziebechamel

We weten niet of het de novemberkou is of gewoon hebzucht, maar we snakken naar lasagne… Hier is er een met spinazie, gegrilde courgette en bechamelsaus van Pa’lais Cuisine. Ja, in de 21e eeuw kan je lasagne eten met 100% plezier en 0% schuldgevoel. Als je in hetzelfde percentage zit, probeer dan het onderstaande recept.

5 from 4 votes

Kruidige lasagne met gegrilde courgette en spinaziebechamel

Koud weer vraagt om gezellige ovenschotels. Zoals deze met spinazie, gegrilde courgette en bechamelsaus van Pa'lais Cuisine. Ja, in de 21e eeuw kan je lasagne eten met 100% plezier en 0% schuldgevoel. Ontdek het zelf.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 30 minutes
Bereidingstijd: 45 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine courgettes, in linten van 4 mm dik
  • 2 gele ajuinen, gesnipperd
  • 2 tenen look, geperst
  • 400 g spinazie, gespoeld
  • 1 tl tijm
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • Snuifje nootmuskaat
  • 1 potje Pa'lais Cuisine –Bechamel
  • Kruidenzout of groentenbouillon
  • 1 plantje basilicum
  • 8 à 10 lasagnevellen
  • 2 handenvol geraspte vegan kaas
  • Olijfolie, zwarte peper en zeezout
  • Serveer met rucola, tomaat en rode ui

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° boven- en onderwarmte.
  • Grill de courgettelinten kort in een hete grillpan met olijfolie. Ze moeten niet volledig gaar gebakken zijn.
  • Bak ondertussen de ui glazig in een grote pan en bak ook de look even mee.
  • Voeg de spinazie toe, kruid met peper, zout, tijm, Provençaalse kruiden en nootmuskaat. Zet een deksel op de pan en laat de spinazie slinken. Voeg indien nodig een klein scheutje water toe.
  • Voeg de Pa'lais Sauce Bechamel toe en meng goed. Kruid met kruidenzout.
  • Hou enkele blaadjes basilicum opzij voor de afwerking. Hak de rest (inclusief steeltjes) grof en meng onder de bechamelsaus.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje bechamel. Verdeel er lasagnevellen overheen, gevolgd door courgettelinten en daarna een tweede, dikkere, laag bechamel.
  • Maak laagjes tot de schaal gevuld is en eindig met een laagje bechamel.
  • Strooi er als laatste de kaas overheen en plaats in de oven.
  • Bak 45 minuten of tot wanneer de lasagnevellen zacht zijn en de korst goudbruin en krokant.
  • Werk af met verse basilicum en serveer met een fris slaatje.

Extra informatie

Tip 1: Ook heerlijk met gebakken prei in plaats van spinazie.
Tip 2: Voeg extra smaak toe met verse oregano en peterselie.
Recept en foto van Pa'lais, partner van Try Vegan.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: