Romige gevulde spaghettipompoen met vegan ricotta

Spaghettipompoen is een bijzondere pompoensoort, die in spaghetti verandert wanneer je hem bakt. Zo krijg je een kom heerlijke spaghetti en een extra portie groenten binnen. Win-win! Je kan de pompoen vullen met een klassieke vegan bolognesesaus, maar in dit recept uit The Radiant Table kiezen we voor vegan ricotta, spinazie en champignons. Een hemelse match.

gevulde-spaghettipompoen-met-vegan-ricotta
gevulde-spaghettipompoen-met-vegan-ricotta
5 from 1 vote

Romige gevulde spaghettipompoen met vegan ricotta

Romig gevulde spaghettipompoen met vegan ricottaspread op basis van tofu en cashewnoten, spinazie en champignons.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 20 minutes
Bereidingstijd: 45 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de pompoen

  • 1 spaghettipompoen
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kastanjechampignons, in schijfjes
  • 150 g spinazie, fijngehakt
  • 2 tl zeezout
  • 1 snuifje peper
  • vegan parmezaan, als afwerking

Voor de ricotta

  • 250 g stevige tofu, uitgelekt
  • 50 g cashewnoten, 15 minuten geweekt in heet water en afgegoten
  • 1 el edelgist
  • 1 el appelazijn, of wittewijnazijn
  • 2 el citroensap
  • 1-2 el miso
  • ½ tl zeezout

Bereiding

Zo maak je de ricottaspread

  • Mix alle ingrediënten in een foodprocessor tot een supergladde massa. Dit kan even duren, dus wees geduldig. Schraap de wanden van je foodprocessor af en toe even schoon. Voeg wat water of plantaardige melk toe als je de mix te dik vindt.
  • De hoeveelheid ricotta die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de spaghettipompoen. Maak gerust wat extra ricotta als je een groot exemplaar hebt.

Zo maak je de pompoen:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de spaghettipompoen in de lengte in tweeën, lepel de zaadlijsten eruit en besprenkel met een eetlepel olijfolie.
  • Leg de pompoenhelften met de schil naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 40-50 minuten in de oven.  De exacte kooktijd van de pompoen hangt af van de grootte. Zorg ervoor dat hij nog stevig is vanbuiten, maar zacht vanbinnen.
  • Bereid intussen de romige vulling: bruin de look en de ui in wat olijfolie in een pan. Voeg de champignons en 1 tl zout toe en bak nog even aan. Voeg de gehakte spinazie toe en laat slinken. Voeg de ricotta, peper en 1 tl zout toe.
  • Laat de pompoen afkoelen tot je hem kunt aanraken. Trek het vlees met twee vorken uiteen tot ‘spaghetti’.
  • Lepel de spaghetti uit de twee pompoenhelften en meng onder de romige vulling. Vul hiermee de uitgelepelde pompoenen en bestrooi met parmezaan.
  • Rooster nog 8 minuten in de oven.
  • Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto uit The Radiant Table, toegankelijke plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel door Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
 
The-Radiant-Table-Morgane-Van-Marcke
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: