Recept voor chips van tortilla met Italiaanse tomatendipsaus
Creatief met wraps? Maak dit simpel en snel hapje! Deze verse chips van tortilla met Italiaanse dip zijn een echte ‘party pleaser’.
Recept voor chips van tortilla met Italiaanse tomatendipsaus
Tover deze zelfgemaakte chips van tortilla met smaakvolle Italiaanse tomatenspread in geen tijd op tafel.
Soort gerecht: Hapjes
Porties: 4 porties
Ingrediënten
Voor de tortillachips
- 4 volkoren wraps, of glutenvrije
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- Peper, naar smaak
- Zout, naar smaak
- 1 tl cajunkruiden
- 1 tl knoflookpoeder
Voor de Italiaanse dip
- 1 blik cannellinibonen, van 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- 65 g zongedroogde tomaatjes
- 1 citroen, het sap ervan
- 1 el edelgistvlokken
- 1 teentje knoflook
- Peper, naar smaak
- Zout, naar smaak
- 3 el plantaardige yoghurt
- 1 el kappertjes, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ⁰C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de wraps in driehoekjes (eventueel met een pizzasnijder). Meng de overige ingrediënten in een kom en wentel de driehoekjes erdoor tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel ze over de bakplaat zonder dat ze elkaar overlappen.
- Bak de tortillachips 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat minstens 5 minuten afkoelen zodat ze knapperig worden.
- Maak de dipsaus. Pureer alle ingrediënten behalve de kappertjes in de keukenmachine tot een dikke en romige saus. Voeg eventueel een scheutje olie of water toe om de saus te verdunnen.
- Schep de dip in een schaaltje en voeg als laatste de kappertjes toe. Meng goed door elkaar.
- Serveer de chips meteen met de dip.
Extra informatie
Recept en foto uit Every day vegan in 30 minuten van Lenna Omrani. Uitgeverij: Kosmos
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!