Snelle vegan kapsalon met plant-based kaassaus en tofu
Fan van een stevige kapsalon op vrijdagavond? Probeer deze gezonde versie! Het vegan kaassausje, zoete-aardappelfrietjes, salade en rode kool zorgen voor een echt feest op je bord.
Snelle vegan kapsalon met plant-based kaassaus en tofu
Deze gezonde vegan kapsalon staat in 30 minuten op tafel. Met een kaassaus van cashewnoten, kruidige tofu en een frisse salade creëer je een heerlijke vegan versie van de bekende kapsalon.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 porties
Ingrediënten
- 500 g tofu, uitgelekt en in stukken gescheurd
- 2 el milde olijfolie
- 2 el maïzena
- 1 el kipkruiden
- 1 kg zoete aardappels, in dunne frietjes
- Peper, naar smaak
- Zout, naar smaak
- 200 g veldsla
- 200 g rode kool, in dunne ringetjes
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 rode chilipeper, in dunne ringetjes
Voor de 'kaassaus'
- 100 g cashewnoten
- 1 el citroensap
- 250 ml water
- 2 el edelgistvlokken
- 1/2 tl gerookt-paprikapoeder
- 1/2 tl dijonmosterd
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Zout, naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ⁰C (hetelucht) en bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de cashewnoten voor de ‘kaassaus’ in een kommetje, schenk er kokend water bij en laat 10 minuten staan.
- Meng in een kom de stukken tofu, 1 eetlepel olijfolie, maizena en kipkruiden goed door elkaar. Verdeel het tofumengsel over een bakplaat.
- Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over de andere bakplaat, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de bakplaten in de oven en bak de tofu en frietjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Schep de tofu en frietjes halverwege om.
- Doe voor de ‘kaassaus’ de zacht geworden cashewnoten in de blender, samen met de overige ingrediënten. Pureer alles tot een dikke en romige saus. Voeg meer water toe om de saus te verdunnen.
- Haal de tofu en zoete-aardappelfrietjes uit de oven en maak de borden op. Begin met een bedje van veldsla en verdeel de zoete-aardappelfrietjes, rodekool, tofu, bosui, komkommer en chilipeper erover. Maak het gerecht af met de vegan ‘kaassaus’ en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Expert-tip! Let erop dat je de tofu in stukken scheurt en dus niet in blokjes snijdt. Hierdoor krijg je een lekkerdere textuur!
Extra informatie
Recept en foto uit Every day vegan in 30 minuten van Lenna Omrani. Uitgeverij: Kosmos
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!