Budgetrecept vegan pompoenpasta met geroosterde kikkererwten

Wat smaakt er meer dan een pompoenpasta in de herfst? Door de krokante kikkererwten en de zachte pompoen blaakt deze vegan versie van de vitaminen en proteïnen. Bovendien is het een ideale pasta voor wie wil budgetkoken.

plantaardige pasta
plantaardige pasta
4 from 4 votes

Budgetrecept vegan pompoenpasta met geroosterde kikkererwten

Deze heerlijke gezonde én vegan pasta brengt de herfst bij jou naar binnen. Je zal lang verzadigd zijn en bovendien zet je al een portie op tafel voor minder dan 3 euro per persoon en dat binnen het halfuur. Laat het smaken!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minutes
Totaal: 30 minutes
Porties: 3 porties/ personen

Materiaal

  • 2 kookpotten
  • 1 pan
  • Staafmixer
  • Keukenmesje

Ingrediënten

  • 1 kleine butternutpompoen
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 1 brikje sojaroom
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 tl currypoeder
  • 400 g kikkererwten
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 300 g spirelli
  • Cayennepeper
  • 2 el olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Nootmuskaat

Bereiding

Voorbereiding (10 min)

  • Snij de butternutpompoen in blokjes (de schil mag je eraan laten).
  • Snij de ui in stukjes en plet of snijd de look.
  • Snij de tomaat in fijne stukjes.
  • Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.

Bereiding (20 min)

  • Warm een lepel olijfolie op in een kookpot. Voeg de ajuin en look toe en bak tot ze glazig worden op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen toe en een scheutje water.
  • Voeg na enkele minuten een half bouillonblokje toe en laat de pompoen verder garen met het deksel erop (voeg indien nodig nog een extra scheut water toe).
  • Meng in een kom de kikkererwten met een eetlepel olijfolie, cayennepeper, currypoeder en een snufje zout.
  • Verwarm een grote pan (zonder vetstof) en rooster de kikkererwten tot ze een mooi korstje krijgen. Haal ze dan van het vuur.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Voeg als de pompoen gaar is (dit kan je controleren door erin te prikken) 1 brikje sojaroom en het sap van een halve citroen toe. Mix met een staafmixer tot je een gladde saus krijgt. Voeg als de saus te dik is een beetje van het kookwater van de pasta toe.
  • Breng de saus op smaak met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

Afwerking

  • Schep een portie pasta op je bord en overgiet met de pompoensaus.
  • Werk af met de geroosterde kikkererwten en blokjes tomaat.

Extra informatie

Tip: Rooster de kikkererwten voor extra knapperigheid in de oven.
Tip 2: Met de kruiding van de kikkererwten kan je eindeloos variëren. Gebruik bv. eens paprikapoeder, lookpoeder, garam masala, ….
Dit recept werd aangeleverd door vrijwilliger Marth. Wil jij ook graag recepten delen met BE Vegan? Contacteer ons via het contactformulier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: