Pita met kikkererwten en zoete aardappel

Pitabroodjes zijn geweldig om een snelle vegan maaltijd op tafel te zetten. Je kan ze bijvoorbeeld vullen met vegan shoarmastukjes uit de supermarkt, zelfgemaakte oesterzwammen shoarma of falafelballetjes. Probeer zeker ook eens deze zelfgemaakte vulling van gezonde groenten en kikkererwten! Dit pitarecept is lekker makkelijk en ook vullend. 

family-eat-plant
family-eat-plant
5 from 2 votes

Pita met kikkererwten en zoete aardappel

Met dit recept maak je lekkere pita met een vulling van kikkererwten en gezonde groenten.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels, middelgroot, ongeveer 400 gram, geschild en in kleine blokjes
  • 1 blik kikkererwten, 400g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el ras el hanout, of shoarmakruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 4 el olijfolie
  • grof zeezout
  • peper, versgemalen
  • 8 el sojayoghurt, dik, bv. Alpro Go On
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1 klein stukje verse gember, geraspt
  • 8 pitabroodjes, volkoren
  • ½ komkommer, in halfjes
  • 100 g kerstomaatjes, in halfjes
  • ¼ paarse spitskool, of rode kool, in ragfijne reepjes
  • 1 handje verse koriander

Optioneel

  • pittige saus, naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de blokjes zoete aardappel en kikkererwten erop. Voeg de ras el hanout of shoarmakruiden, ½ theelepel knoflookpoeder en de olijfolie toe. Meng alles goed. Breng royaal op smaak met grof zeezout en versgemalen peper. Je wilt geen flauwe vulling!
  • Zet de plaat in de oven en rooster ca. 25 minuten, of tot de kikkererwten en zoete aardappel mooi geroosterd zijn en een beetje kleur hebben gekregen.
  • Maak de saus door de sojakwark te mengen met de mayo, de overige ½ theelepel knoflookpoeder en wat versgeraspte gember. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de pitabroodjes 1 tot 2 minuten mee in de oven. Snijd de pita’s open en vul ze met wat saus, de geroosterde kikkererwten en zoete aardappel, wat komkommer, snoeptomaatjes, spitskool of rodekool, een plukje koriander, en als je het lekker vindt, wat pittige saus naar keuze.

Extra informatie

Recept en foto uit Family.Eat.Plant, vegan familierecepten voor jong en oud van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Kosmos Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: