Vegan pita shoarma met oesterzwammen en knoflooksaus
Op zoek naar een snelle hap? Deze vegan pita shoarmabroodjes zijn klaar in 15 minuten! Een rijkelijk gevuld broodje met knoflooksaus schreeuwt bovendien comfortfood. Door hun vlezige textuur zijn oesterzwammen heel geschikt om te gebruiken als vleesvervanger. Oesterzwammen zijn bovendien rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en hebben een lage caloriewaarde.
Vegan pita shoarma met oesterzwammen en knoflooksaus
Heerlijk gevulde pita broodjes met shoarma van oesterzwammen en knoflooksaus
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 250 g oesterzwammen, in reepjes
- 1 el olijfolie
- 1 flinke el shoarmakruiden*
- 2 pitabroodjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 50 g bladspinazie, vers
Knoflooksaus
- 3 el vegan mayonaise
- 2 el sojayoghurt, ongezoet
- 1 teen knoflook, geraspt
- 2 tl citroensap
- 5 g bieslook, in kleine stukjes geknipt
Bereiding
- Je kan een kant-en-klare shoarma kruidenmix kopen of maak eerst je eigen shoarma kruidenmengeling. Gebruik 2 tl koriander, 2 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma, 1,5 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl kaneel, 1 tl peper, 1 tl zout, 1 tl gedroogde peterselie en ½ tl chilipoeder. Bewaar de rest van de kruiden in een luchtdichte pot.
- Marineer eerst de oesterzwammen. Doe de reepjes in een kom, besprenkel met olijfolie en strooi de shoarmakruiden erover. Schep goed door, zodat de kruiden goed verdeeld worden. Zet apart.
- Roer alle ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar in een kommetje. Zet apart.
- Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen samen met de uienringen 5 minuten.
- Snijd de pita’s doormidden en vul deze met (veel!) saus, bladspinazie en het oesterzammen-uienmengsel.
Extra informatie
Recept en foto’s uit Vegan voor iedereen van Merel Wildschut. Verschenen bij Fontaine Uitgevers.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan