Nieuw in de supermarkt: gezonde vegan roomsauzen van Pa’lais

Vanaf deze week kan je vegan roomsauzen van Pa’lais vinden in de supermarkt. Met deze 4 plantaardige sauzen tover je meteen een snelle vegan gratin of macaroni met kaassaus op tafel. De oprichters van Pa’lais (Laurent en Kevin) hebben een duidelijke missie: “Een echte verandering teweeg brengen die een positieve impact heeft op onze planeet, zonder in te boeten op plezier en smaak!”

Supermarkten schakelen een versnelling hoger

De vegan revolutie in de supermarkten gaat in 2021 in een stroomversnelling. De omzet van plantaardige vleesvervangers steeg de voorbije maanden zelfs met bijna 24 procent, zo blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau Nielsen. In de eerste maanden van 2021 werden onder andere nieuwe vegan kazen in de schappen gezet (introductie van Nurishh bij Delhaize) en de diepvriezers werden aangevuld met vegan pizza’s (Garden Gourmet, Heura & Rebl Chef) Nu is het dus de beurt aan nieuwe vegan sauzen van Belgische makelij.

Het verhaal van Pa’lais

Pa’lais startte dankzij twee ambitieuze vegan ondernemers: fijnproever Laurent Jadot en plant-based chef Kevin Storms (red. bekend van Foodstorms). Uit gebrek aan plantaardige zuivelvarianten in de winkel, zijn ze zelf met vegan kaasspreads en plantaardige roomproductie gestart. Hun missie is om mensen te helpen gezond en lekker te koken door de traditionele keuken plantaardig te maken met vegan producten die minder water vereisen, minder afval creëren en ook een lagere CO2 en methaan uitstoot hebben dan zuivelproducten.  Na veel experimenteren lanceerden ze eerst hun gamma aan vegan spreads op basis van cashew: pa’lais nature, pa’lais look & fijne kruiden, pa’lais mango & chili en pa’lais komkommer & bieslook. Vandaag breiden ze hun assortiment uit met de 4 zuivelvrije sauzen.

vegan roomsauzen
Laurent Jadot Palais
Kevin Storms Palais

“Al wie bewuster wil eten, zonder te moeten inboeten op de smaak en textuur van zuivelproducten, vindt bij Pa’lais volledig zijn gading.”

  • Oprichters Laurent Jadot en Kevin Storms

Ontdek de plantaardige roomsauzen van Pa’lais

Net zoals de spreads wordt hun vegan roomsaus gemaakt van biologische cashews volgens traditionele kaasbereidingsmethoden of fermentatie. Op die manier is er geen melk, room, boter of bloem nodig en de sauzen zijn ook gezonder. Cashewnoten zijn een geschikte bron van antioxidanten, magnesium, ijzer, zink, mangaan en de vitamines B, E en K. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en helpen zo ook je cholesterol te verlagen.  

Volgende nieuwe sauzen vind je binnenkort bij Delhaize en Bio-Planet:

palais bechamelsaus

Gratineren met de bechamelsaus 

Een plantaardige bechamel die smaakt zoals die van je grootmoeder. Ideale romige textuur voor gebruik in een vegan lasagne, als witte saus op bloemkool of in de aardappelgratin of vegan witloofrolletjes. Even opwarmen en afkruiden, en klaar!

Lichte cashew roomsaus zonder zuivel

Een lichte roomsaus, perfect voor bij je vegan dagelijkse kost. Deze neutrale plantaardige room kan je gebruiken in je soep en als saus voor warme of koude gerechten.

Vegan kaassaus bij je macaroni

Zin in hartverwarmende comfortfood? Probeer de vegan kaassaus. De Pa’lais Alfredo op basis van gefermenteerde cashew geeft je vegan macaroni in een handomdraai. Handig om in huis te hebben.

Pa’lais ontwikkelde ook een shiitake saus voor umami lovers, maar deze kan je momenteel nog niet vinden in de supermarkt.