Heerlijke repen van gepofte rijst, pinda en chocolade
Chocolade en pindakaas is sowieso een echte winner combinatie. Deze heerlijke repen zijn eenvoudig te maken en ideaal als tussendoortje.
Chocolade-pindarepen
Dit recept is echt heel eenvoudig. Deze repen zijn ideaal als tussendoortje, dessert of om mee te nemen als traktatie op het werk bijvoorbeeld
Soort gerecht: Dessert, Snack
Porties: 0
Ingrediënten
- 2 cups gepofte rijst, Kelloggs Rice Krispies zijn op dit moment niet vegan aangezien er dierlijke vitamine D in zit. Je neemt dus best een andere merk, eventueel bio.
- ¼ cups agavesiroop, of een andere siroop naar keuze
- 1 ¼ cup pindakaas
- 340 g donkere chocolade, (70% cacao)
- ½ tl vanille-extract
- 2 el vegan bakboter, of kokosolie
Bereiding
- Meng 1/4 cup pindakaas met de agavestroop in een grote kom. Je kan de ingrediënten eventueel heel lichtjes verwarmen zodat dit gemakkelijker gaat.
- Doe er de gepofte rijst bij en roer voorzichtig om met 2 lepels of pannenlikkers tot de rijst bedekt is met een laagje van het pindamengsel. Schep over in een rechthoekig bakblik met anti-kleeflaag en druk voorzichtig aan tot je een egale laag hebt.
- Smelt 140g chocolade au bain marie of in de microgolf op een heel lage stand en meng er 1 cup pindakaas en de halve theelepel vanille-extract onder.
- Giet dit mengsel over de gepofte rijst in het bakblik, strijk vlak en laat afkoelen.
- Smelt, eens de chocolade-pindacombinatie is afgekoeld, 200g chocolade samen met 2 eetlepels vegan boter. Meng goed, giet in het bakblik en strijk vlak.
- Dit simpele maar heerlijke gerecht smaakt het beste eens het volledig is afgekoeld (eventueel in de koelkast) en een paar uur heeft gerust.
- Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!