Budgetrecept stoofpotje met pindakaas en zoete aardappel

Een romig stoofpotje met zoete aardappel en pindakaas? Wie kan daar aan weerstaan? Dit vegan stoofpotje zit niet alleen boordevol goede voedingswaarden, maar is ook erg budgetvriendelijk!

plantaardig stoofpotje
plantaardig stoofpotje
4 from 1 vote

Stoofpotje met pindakaas en zoete aardappel

Op zoek naar een lekker, gezond én budgetvriendelijk vegan stoofpotje? Je bent aan het juiste adres! Voor niet-pinda-fans: ook lekker met kokosroom!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 5 minutes
Bereidingstijd: 40 minutes
Porties: 3 porties/ personen

Materiaal

  • 2 kookpotten
  • Rasp
  • Snijmesje

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels, ongeveer 600 g
  • 1 grote ajuin
  • 3 teentjes look
  • 2 wortels
  • 2 blikken tomatenblokjes, 800 g
  • 3 el pindakaas
  • 1 blik kidneybonen, 400 g
  • 1 el verse gember, ongeveer 15 g
  • ½ bouillonblokje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl cayennepeper
  • Peper
  • Zout
  • Serveer met rijst, couscous of brood

Bereiding

Voorbereiding:

  • Snij de ajuin fijn.
  • Schil en rasp de verse gember.
  • Schil de teentjes look en snij ze in zeer fijne stukjes.
  • Schil de wortels en de zoete aardappels en snij beide in blokjes.
  • Laat de kidneybonen uitlekken.

Bereiding:

  • Warm een scheutje olijfolie in een pot. Voeg de ajuin en de look toe en bak tot ze glazig zijn op een middelhoog vuur.
  • Voeg de verse gember, het komijnpoeder, het kaneelpoeder en de cayennepeper toe en roerbak een minuutje verder.
  • Voeg de wortel en de zoete-aardappelblokjes toe en meng alles goed door.
  • Giet er de tomatenblokjes bij, het halve bouillonblokje en drie eetlepels pindakaas. Vul 1 leeg blik van de tomatenblokjes met water en voeg ook dit toe.
  • Laat alles verder sudderen tot de zoete aardappels gaar zijn. Dit duurt afhankelijk van de grootte van je zoete-aardappelblokjes zo’n 30 minuten.
  • Voeg wanneer de zoete aardappel gaar is de kidneybonen toe en laat alles nog enkele minuutjes verder garen.
  • Kruid af met peper en zout. Als je graag een wat pikanter stoofpotje hebt dan kan je gerust nog wat extra cayennepeper toevoegen.

Afwerking:

  • Serveer het stoofpotje met rijst, couscous of brood.

Extra informatie

Tip: Als je niet zo’n fan bent van de smaak van pinda’s dan kan je de pindakaas vervangen door kokosroom. Je gebruikt in dit geval wel best wat meer.
Recept van vrijwilliger Marth. Ook interesse in vrijwilligerswerk, contacteer ons hier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: