Vegan schnitzel met gebakken aardappelen en groenten
In dit recept ontdek je hoe een makkelijke vegan maaltijd voorschotelt. Een bord vol groenten, geserveerd met een heerlijk krokante vegan schnitzel en gebakken aardappelen.
Vegan schnitzel met gebakken aardappelen en groenten
In dit recept ontdek je hoe een makkelijke vegan maaltijd voorschotelt. Een bord vol groenten, geserveerd met een heerlijk krokante vegan schnitzel en gebakken aardappelen.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 pakje Plantaardige Kipkrokant Schnitzels, (Vivera)
- 50 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 200 g wortelen, in plakjes
- 200 g snijbonen, gesneden
- 300 g aardappelschijfjes
- vegan mayonaise, naar wens
- zout
- peper
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de cherrytomaten in kwartjes en de rode ui in reepjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer hierin de snijbonen en worteltjes in 8 minuten beetgaar. Giet af en meng met de cherrytomaatjes.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime pan en bak hierin al omscheppend de aardappelschijfjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Voeg in de laatste vijf minuten de gesneden uien toe. Breng op smaak met zout naar wens.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krokante schnitzels in twee minuten per kant op middelhoog vuur knapperig en warm.
- Verdeel de groenten en aardappeltjes over twee borden en serveer er de krokante schnitzels en de vegan mayonaise bij.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan